Prethodni članak
Sljedeći članak

MISTERIOZNA SMRT: Vodoinstalater pronađen mrtav u grmlju pod čudnim okolnostima

MISTERIOZNA SMRT Tijelo Branka Cerčića policija je pronašla dva dana nakon potrage u predjelu Vrčak. Nogavice hlača i rukavi majice bili su podvrnuti.


Branko Cerčić (57) iz Malog Komora kod Mača prošle srijede u 10.40 sati pronađen je mrtav na brijegu iznad svog rodnog sela. Policija je tijelo pronašla u predjelu zvan Vrčak u blizini klijeti u 'grmužinju', a prema prvim pokazateljima na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

Ustvrdio je tako liječnik koji je bio na mjestu događaja. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i obdukciju.Branko, inače vodoinstalater i monter grijanja po zanimanju, kojeg je cijela okolica znala kao radišnog, marljivog  i dobrog čovjeka koji je svima pomagao, posebno kod kućnih popravaka, od kuće je otišao u subotu, 1.prosinca i to rano ujutro oko 5 sati. Bio je još mrak.

Nije bio oženjen

Obitelj je njegov nestanak prijavila tek u ponedjeljak, 3. prosinca u 19 sati  jer je Branko i prije znao izbivati od kuće, a kako nije bio oženjen, pomislili su da je otišao kakvoj djevojci. Branko je živio s majkom i bratom. Mještani i prijatelji za njega su imali samo riječi hvale.

- U petak sam ga vidio da stopira na mostu prema Maču. To je bilo u popodnevnim satima. Na sebi je imao radni kombinezon svjetlo-sive boje, još smo se i pozdravili. Znao je često puta navratiti i u lokalni kafić Piccolo u Sutinskim Toplicama -  rekao nam je njegov kolega Željko Čleković.

-Bio je jako dobar čovjek i pomagal je svima u mjestu. Znal je reći da tko se prvi od rodbine bude ženil da mu bude napravil centralno – ispričala nam je njegova rođakinja. Zabrinuta za nestalog Branka Cerčića javila se na naš portal Zagorje.com njegova susjeda Dora Cernadas Tkalec iz snježnog Basela u Švicarskoj koja je zamolila da objavimo na internetu, u tiskanom izdanju ili na Facebooku kako je njezin susjed nestao, te da se nada da će ga ubrzo pronaći živog.

Taj je dan pronađen mrtav. Kako je ljudska mašta zaista neograničena, svakakve kuloarske priče su kružile okolicom Mača. Jedna od njih je bila da je pronađem mrtav u predjelu pećina iznad Sutinskih Toplica, da se ubio puškom i sl.

Razderana vesta, na mobitel se nije javljao…

Prema pričanju pokojnikovih nećaka i nećakinje koje smo zatekli na mjestu gdje je pronađen  Branko rekli su nam kako kod pokojnika nisu pronađeni ključevi od automobila, na kojem je bio i ključ od kuće, kreditna kartica i mobitel. Stvari su to koje su misteriozno nestale. Nije ih pronašla ni policija. Obitelj misli kako Branko nije imao većih zdravstvenih problema, iako su sada doznali da je pio tablete za tlak.

Njegova puška pronađena je zamotana u deku na stupiću, dok su meci bili razbacani po trsju. Ruke su mu bile do lakta crne, a hlače na nogama i rukavi majice podvrnuti. Vojnička vesta bila je razderana s potrganim ciferšlusom koja je i ostala na mjestu gdje je Branko pronađen zajedno s dva lampaša koji su zapaljeni u znak sjećanja. Jedna od logičnijih konstrukcija je da je išao u lov i da mu je u tom trenutku pozlilo, postalo slabo ili vruće i da si je htio pomoći.

– Ne znamo što se dogodilo. Možda mu se 'pomotalo', možda došlo zlo ili tko zna… Bio je osjećajan, uredan čovjek, nikako agresivac i ovaj događaj nam nema nikakve logike. Imao je svoju rutinu. Svoju odjeću i obuću je uredno slagao. Na sličan način nađene su i njegove cipele par metara iznad. Kao da je mislio da je stigao kući – komentirali su nećaci kojima cijeli slučaj i smrt strica nema logike. 

Braća su ga zvala u subotu, mobitel je samo zvonio. Nije se javljao, nakon čega se vjerojatno ispraznila baterija. Drugom bratu netko se na mobitel javio, ali ubrzo poklopio.  Obitelj i prijatelji lampaše su zapalili i kod obližnjeg raspela kod klijeti, pokazavši time koliko su ga voljeli. Pokopan je u petak na groblju u Maču.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook