Prethodni članak
Sljedeći članak

HNS će u Zagorju pokušati SDP – u oteti jednog zastupnika

Danas će HNS, na čelu s predsjednikom Ivanom Vrdoljakom, predstaviti svoje kandidate na listi Narodne koalicije u III. izbornoj jedinici


Kako donosi današnje izdanje Zagorskog lista, na drugom mjestu koalicijske liste bit će tako varaždinski župan Predrag Štromar, na četvrtom međimurski župan Matija Posavec, na šestom Krapinčanka Marija Puh, na desetom Božica Makar iz Ludbrega, na trinaestom Međimurka Bernarda Topolko, a na posljednjem, četrnaestom mjestu Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca.

Kao što je prošle godine kolega Štromar s posljednjeg, četrnaestog mjesta na listi, preferencijalnim glasovima osvojio saborski mandat, tako će ovaj put to pokušati učiniti kolega Batinić. Upravo zbog toga će mu Štromar na Ivančici simbolično predati svoju majcu s brojem 14, koja je obilježila njegovu prošlogodišnju kampanju i na taj način će na Batinića prenijeti i odgovornost za još veći razvoj sjevera Hrvatske, za veći utjecaj sjevera u izvršnoj vlasti. Zato i jest, ponovo simbolički, za predstavljanje kandidata odabran najviši vrh sjevera, s kojeg se vidi čitava III. izborna jedinica – rekla je Marija Puh za Zagorski list.

Obzirom da su mandat župana i mandat saborskog zastupnika nespojive dužnosti te da će Štromar i Posavec sigurno osvojiti saborski mandat, njih će u saboru zamijeniti Topolko i Makar. Ukoliko saborski mandat preferencijalnim glasovima osvoji i Batinić, to bi u konačnici značilo da svi HNS-ovi kandidati s koalicijske liste postaju dužnosnici. No, pitanje je kako će se u kampanji postaviti HNS-ov partner SDP. Naime, ukoliko Batinić osvoji mandat, SDP gubi jednog saborskog zastupnika pa je moguće da se ovaj put u kampanju za preferencijalne glasove uključi i netko od SDP-ovaca.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook