Prethodni članak
Sljedeći članak

Gasi li se zlatarska udruga invalida?

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom KZŽ Jurica Bizjak htio je dati ostavku, no kako nije bilo kandidata za predsjednika, Bizjak ostaje na čelu udruge još mjesec dana


Zlatarska udruga invalida odnosno Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije, koja postoji već 15 godina i iza sebe ima brojne projekte, u teškoj je situaciji. Nakon što je u listopadu prošle godine zbog bolesti osnivača i dugogodišnjeg predsjednika udruge Davora Brlića održana izvanredna izborna skupština na kojoj je za predsjednika izabran Jurica Bizjak, prošle se subote održala redovna izborna skupština udruge, kojoj se odazvalo tek 26 članova.

-Tajnik udruge dao je ostavku pošto ne stanuje u Zlataru, a od veljače više nije primao plaću, pa ne može pokrivati troškove puta. U udrugu sve manje dolaze članovi i ne angažiraju se, nema novaca i donacija, a ja kao predsjednik udrugu ne mogu voditi sam te molim članove da me razriješe dužnosti i dajem priliku drugima da uspješnije vode udrugu – rekao je Jurica Bizjak.

Trebao je uslijediti izbor novog predsjednika i tajnika udruge, no nije bilo prijedloga niti članova spremnih prihvatiti se ovih dužnosti. Kako u slučaju da se ne izabere novo vodstvo, treba doći do gašenja udruge, na prijedlog skupštine predsjednik Jurica Bizjak i potpredsjednica Lea Puljčan pristali su ostati na čelu udruge još 30 dana, a u tom roku komisija u sastavu Siniša Čiček, Branka Dugorepec, Vladimir Krajnik i Josip Markuš pokušat će naći kandidate za vodstvo udruge.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook