Prethodni članak
Sljedeći članak

EVO ŠTO KAŽE TJEDNA PROGNOZA: Očekuje nas toplo, ali promjenjivo vrijeme

Promjenjivo vrijeme će se zadržati i sredinom tjedna. Dosta oblaka, ali se očekuju i sunčana razdoblja. Povremeno može biti kiše ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom


Kiša će biti vrlo nejednoliko raspoređena pa će negdje pasti obilniji pljusak, a negdje možda samo par kapi. Vjetar će biti većinom slab, pretežito sjevernih smjerova, ali u slučaju grmljavine može kratkotrajno biti pojačan promjenjiva smjera. Temperatura zraka će se malo sniziti, ali će i dalje biti dosta sparno. Noćne i jutarnje vrijednosti bit će uglavnom od 16 do 19, a najviša dnevna temperature tijekom utorka, srijede i četvrtka uglavnom između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva.


U petak i subotu vrijeme bi trebalo biti sparno, djelomično sunčano i vruće, a temperatura zrakaće postupno rasti pa ćemo danju imati vrućine preko 30 Celzijevih stupnjeva. I jutarnja će temperatura biti u porastu pa će noći opet biti pomalo teške i sparne. Trebalo bi biti većinom suho, rijetko gdje se može dogoditi kraći pljusak. Tijekom nedjelje bi nas mogla zahvatiti oslabljena hladna fronta. Dan će biti malo svježiji, a uz povremeno više oblaka mogući su kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutro toplo i sparno, ali danju će umjereno osvježiti u odnosu na subotu. Ponegdje je moguće i nevrijeme, ali nadajmo da će ipak izostati. Postoji mogućnost i da fronta zakasni pa stigne tek u ponedjeljak.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook