Prethodni članak
Sljedeći članak

Dino: 'Suzu za zagorske brege pjevao sam tako da svima pokažem da sam iz Zagorja'

Posjetili smo Dina i Karlu Miklaužić, brata i sestru iz Huma na Sutli koji su nastupom u Zvjezdicama oduševili publiku


Nakon Zvjezdica postali su prave zvijezde. Dino (10) i Karla (8) Miklaužić iz Huma na Sutli svojom su spontanošću i talentom oduševili i publiku i žiri u RTL – ovoj emisiji 'Zvjezdice'. I dok, u jakoj konkurenciji, osmogodišnja Karla, nažalost, nije prošla u daljnji tijek natjecanja, njen brat Dino svoje je mjesto u među onima koji su otišli u drugi krug natjecanja izborio izvedbom legendarne zagorske popevke 'Suza za zagorske brege'.

Propjevali prije nego progovorili

Snimka njegova nastupa na našem je internetskom portalu zagorje.com pregledana više desetaka tisuća puta, a najčešći komentar ljudi jest da ih već dugo nitko nije uspio ganuti do suza izvedbom tog zagorskog evergreena poput Dine. Sve navedno bio je i više nego dobar povod da posjetimo obitelj Miklaužić i popričamo s novim glazbenim nadama. Dočekali su nas dobro raspolženi Dino i Karla u društvu mame Jelene koja nam je odmah na početku razgovora rekla da je u njihovoj obitelji glazba sasvim normalna pojava jer se njome bave i ona i suprug. Jelena pjeva u Ženskom vokalnom sastavu Sotelia dok suprug Denis pjeva u bendu. Djeca su kaže, glazbom potpuno opčinjena. – U našoj se kući pjeva uvijek, osim kad se spava. Čak i dok jedemo s priborom za jelo lupaju ritam i pjevuše – rekla nam je kroz smijeh mama Jelena. Kaže, djeca su joj ovako ionako prije propjevala nego progovorila, pa su suprug i ona od malih nogu poticali njihov hobi. Dino i Karla još su je u prvoj sezoni nagovarali da ih prijavi u Zvjezdice. Tada nije popustila, no kada su krenule najave za drugu sezonu, krenula su ponovna nagovaranja njenih slavuja da ih prijavi pa je to na kraju i učinila.

Dini je njegov prvi nastup ostao u dobrom sjećanju. Tremu je, kaže, unatoč tome što nastupa od malih nogu, čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja na zidu, imao. – Više sam imao tremu dok sam prvi put nastupao i pjevao Massima. Nije ta pozornica tako velika kao što izgleda na televiziji, ali malo se ipak prestrašiš kad staneš pred sve te ljude i kad shvatiš: Ej, pa ja sam na Zvjezdicama – ispričao nam je Dino. Druga pjesma kojom je i izborio nastup u drugom krugu natjecanja, priča, njemu nije uopće bila teška, a vrlo nam je brzo objasnio i zašto ju je izabrao. – Izabrao sam 'Suzu za zagorske brege' jer je to jedna lijepa zagorska pjesma i ja sam svima htio pokazati da sam iz Zagorja – dodao je Dino.

Vole Olivera, Rihannu i Doris Dragović

Njegova mlađa sestra, nažalost, u daljnji tijek natjecanja nije prošla, no rekla nam je da joj je bilo odlično. Posebno joj se dopao Luka Nižetić. – On mi je najbolji član žirija. Onako je veseo i sviđa mi se njegov karakter, a i zgodan je – u dahu nam je objasnila Karla svoj izbor. S njenim se mišljenjem složio i Dino rekavši da mu je Luka dao brojne savjete i pohvalio ga. I dok su Dino i Karla svoje nastupe doživjeli s popriličnim entuzijazmom i veseljem, mama Jelena kaže da se taj osjećaj kada je djecu vidjela na pozornici teško može opisati riječima. –To su vam nevjerojatne emocije, kao da si ni na nebu ni na zemlji. Ponosna sam bila, jako ponosna – rekla je Jelena dodajući da nije ni sama znala da Dino toliko dobro pjeva Suzu za zagorske brege. Na pitanje o glazbenim uzorima i omiljenim brat i sestra Miklaužić rekli su nam malo različitije odgovore. Dino je u kategoriju omiljenih pjevača smjestio Olivera Dragojevića, dok je Karla kao omiljenu pjevačicu istaknula Rihannu te pjevačice poput Doris Dragović. Novokomponirane pop i zabavne skladbe, kaže, nikako joj se ne sviđaju kao ni previše razodjevene pjevačice.

U školi su zvijezde

Na satove i poduke pjevanja ovaj talentirani dvojac nije nikad išao, a svoj talent 'bruse' svakodnevnim pjevanjem, što sami, što s roditeljima. Za našeg posjeta, Dino se uhvatio i gitare koju također svira. Iako o tome čime će se u budućnosti baviti osmogodišnja Karla i desetogdišnji Dino još imaju vremena razmišljati, kao prava vesela i razigrana djeca, planove već imaju. Pjevač, glumac ili sportaš Dinov je izbor dok bi Karla vrlo rado bila pjevačica, učiteljica tjelesnog, teta u vrtiću ili voditeljica. U svojoj su školi Dino i Karla nakon nastupa u RTL – ovom showu, prave zvijezde. – Još mi sad svi čestitaju i govore da sam bio odličan, a javljaju mi se obožavateljice – ispričao nam je Dino dok je Karla rekla da je njena prijateljica bila toliko sretna i uzbuđena daje, citiramo, skoro pala u nesvjest. – Bila sam malo tužna što nisam prošla dalje. Malo sam i plakala. Poslije emisije mi je prišao Enis Bešlagić koji mi se nije digao i reka da je ovo sezona plakanja u kojoj smo se natjecale moja mama i ja, a pobijedila sam ja. Dao mi je i čokoladu. Ali nije se uspio iskupiti – rekla je Karla.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook