Prethodni članak
Sljedeći članak

Čekaju se građevinske dozvole za uređenje parkinga i glavnog trga u Zlataru

Prema projektu urbanističkog rješenja Trga slobode spojit će se neuređeni prostor parkirališta suda s javnim prostorima na parceli trgovačkog centra


Parcelacijski elaborat uređenja glavnog zlatarskog trga je završen i kreće se u dobivanje građevinske dozvole. – Nadamo se da će ona biti gotova ove godine, kako bismo što prije mogli aplicirati projekt na neki natječaj – naglašava gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, koja dodaje da Grad čeka i dobivanje građevinske dozvole za projekt uređenja parkirališta ispred Palače pravde, odnosno iza postojećeg Trgocentra.

– To je gradsko parkiralište koje je ostalo neuređeno i koje je zapravo dio uređenja trga. Dobit ćemo lijepo parkiralište, koje nedostaje Zlataru, a na jesen će se na Gradskom vijeću odlučivati i o prometnom elaboratu, kojim je predviđeno uređenje gradskih parkirališta i prometa u Zlataru – kaže gradonačelnica.

- Pri projektiranju trgovačkog centra u središtu Zlatara, s obzirom na povijesnu i ambijentalnu vrijednost prostora, uz suglasnost Grada, pristupilo se cjelovitom urbanističkom rješenju lokacije. Cjeloviti projekt urbanističkog rješenja Trga Slobode izradila je tvrtka AMG Studio d.o.o., koja je predložila spajanje neuređenog prostora parkirališta suda s javnim prostorima na parceli trgovačkog centra čime se formirao uređeni urbanistički prostor zatvoren uličnim nizom sa zapadne strane, trgovačkim centrom sa sjeverne, Palačom pravde na istoku i hortikulturnom površinom s drvoredom na jugu. Ovim rješenjem se, uz stvaranje kvalitetnog javnog prostora u središtu Zlatara, čuvaju vizure i ambijent prostora te se stvaraju uvjeti za rekonstrukciju, obnovu i revitalizaciju povijesne jezgre Zlatara – navodi mag.ing.arch. Lovro Gorupec, iz tvrtke AMG Studio.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook