Prethodni članak
Sljedeći članak

'Uskoro kreće izgradnja brze ceste Krapina - Lepoglava - Varaždin'


Još je nekoliko dana ostalo do kraja postupka javne nabave temeljem koje će se odabrati najpovoljnija ponuda i izvođač radova na izgradnji brze ceste te najpovoljniji ponuđač za povjeravanje nadzora nad izgradnjom dionice od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. Riječ je o projektu vrijednom 52,5 milijuna eura kojeg je osigurala Vlada RH-a na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem dok su investitor Hrvatske ceste.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Krapine te 2. na listi HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS, Zoran Gregurović, izrazio je zadovoljstvo što se približava datum odabira izvođača nakon čega se s pravom očekuje i početak radova.

-Izgradnja spomenute dionice ispunjenje je obećanja premijera Andreja Plenkovića dano na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Marija Bistrica. Osim toga time se nastavlja značajan investicijski ciklus u cestogradnju na području Krapinsko-zagorske županije - kazao je Gregurović te pobrojao najvažnije investicije:

-Uskoro ide natječaj za izgradnju rotora u Humu na Sutli prema gospodarskoj zoni koji će normalizirati promet u tom gospodarski jakom središtu. Tu je i skora investicija sanacije državne ceste od Novog Golubovca do Općine Mače. Jedan od velikih projekata je i sanacija ceste od Žutnice do Gorjaka na cesti od Krapine prema Jesenju za što je već proveden postupak javne nabave kao i III. faza spojne ceste od Zaboka prema Krapini - naveo je Gregurović prilikom obilaska čvora brze ceste u Zlatar Bistrici.

Uz njega u obilasku su bili i preostali kandidati liste br. 6 s područja Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, Ljubica Jembrih, Zdravko Tušek te nositelj liste i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak gdje će uskoro početi veliki projekt izgradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina.

-Na početku mandata župana naglasio sam da će mi jedan od prioriteta biti izgradnja mreže brzih cesta i obilaznica, a sve kako bi bolje prometno povezali županijska sjedišta tj. Varaždin, Krapinu, Čakovec i Koprivnicu. Samim time osigurat ćemo kvalitetnije i sigurnije odvijanje prometa, maknuli ga iz naseljenih mjesta, pomogli daljnjem razvoju i rastu gospodarstva te turistički približili naše destinacije turistima. Da se sve to dobro odvija govore nam investicije u tijeku, potpisani ugovori o izvođenju radova, a isto tako o projektiranjima. Najvažnija investicija s kojom se uskoro počinje je početak izgradnje brze ceste Varaždin-Tužno-Ivanec-Lepoglava-Bednja-Krapina - zaključio je Stričak.

Gregurović je podsjetio kako se dugo odlučivalo kojom trasom će cesta ići iako je Gradsko vijeće Grada Krapine već ranije glasalo upravo za trasu kojom će i prolaziti posljednja dionica od Lepoglave preko Bednje i Đurmanca do Krapine.

-Trasa za brzu cestu određivala se još za vrijeme kada je ministar bio SDP-ov Hajdaš Dončić. Tada je gradsko vijeće Krapine tražilo da se odredi sjeverna trasa za koju su tada glasali i SDP-ovi vijećnici, no tadašnji ministar nije imao razumijevanja za to - završio je Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook