Prethodni članak
Sljedeći članak

Dečki ukrali Mercedes pa dali curama da ga odvezu i sakriju. Policija cure uhvatila i uhitila

  • policija kontrola vozačica

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Foto: Ilustracija/Pixsell (nije u vezi s navedenim događajem)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje su 32-godišnjak i dvojica 25-godišnjaka počinila kazneno djelo „Krađa“ na štetu 68-godišnjaka te da su dvije ženske osobe starosti 27 i 29 godina počinile kazneno djelo „Prikrivanje“.

Sumnja se da su trojica osumnjičenih muškaraca, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, 27. ožujka 2024., dvadesetak minuta iza ponoći, zajedno došli u Ulicu Bartola Kašića u Sesvetama, nakon čega se osumnjičeni 32-godišnjak biciklom dovezao do parkiranog osobnog automobila marke Mercedes-benz zagrebačkih registarskih oznaka. Potom je, sumnja se, automobil otvorio istim ili sličnim ključem te ga stavio u pogon, a zatim se njime udaljio s mjesta događaja. Nakon počinjene krađe, trojica osumnjičenika otuđeni osobni automobil koristili su za vožnju sve do 12. travnja 2024. kada je osumnjičeni 25-godišnjak angažirao 27-godišnjakinju i 29-godišnjakinju da otuđeni automobil prevezu s adrese na području Sesveta i sakriju ga. Međutim, namjeru da prikriju predmet kaznenog djela omeli su im policijski službenici koji su u Sinjskoj ulici u Sesvetama, nakon što su sjele u automobil i stavile ga u pogon, uhitili osumnjičene ženske osobe

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu te su osumnjičeni 25-godišnjaci u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok je osumnjičeni 31-godišnjak za sada nedostupan te se za njim intenzivno traga. Protiv 27-godišnjakinje i 29-godišnjakinje kaznena prijava podnesena je redovnim putem.

Automobil, čijom je krađom 68-godišnjak bio oštećen za iznos od oko 30.000 eura, policijski su službenici vratili vlasniku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook