Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga Sveta Ana provodi terapijsko plivanje za djecu s teškoćama uz potporu tvrtke JANAF d.d.

U terapije je uključeno 20 korisnika s različitim stupnjevima oštećenja te njihovi roditelji


Udruga Sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom provodi novi projekt pod nazivom “Plivajmo do cilja”. Projekt je odobren i financiran od strane tvrtke JANAF d.d. putem kojeg je Udruzi odobren iznos od 20.000 kuna za terapijsko plivanje. U terapije je uključeno 20 korisnika s različitim stupnjevima oštećenja te njihovi roditelji. Projeknu aktivnosti provodi licencirani Halliwick terapeut Tanja Bakek u Termama Jezerčica.

Tretmani
-Kako Udruga radi već preko 11 godina imamo i već velik broj djece s poteškoćama u razvoju koja koriste usluge naših kabineta logopeda, radnog terapeuta i fizioterapeuta imamo uvid u količinu potreba na pojačanim fizioterapeutskim tretmanima iz čega se i rodila ideja o terapijskom plivanju. Drugim riječima kroz naše korisnike već imamo uvid u konkretan broj djece i odraslih kojima bi takav vid terapije bio prijeko potreban i od velikog doprinosa zdravlju, samostalnosti i kvaliteti života – ističe Mateja Posarić. Stoga u želji da omoguće svojim korisnicima što veći napredak i što bolju implementaciju u svakodnevicu odlučili su se za terapijsko plivanje prema Halliwick konceptu. Halliwick koncept je terapijski program učenja plivanja za djecu s teškoćama (a jednako tako i za odrasle) s kojim se želi postići da se djeca s teškoćama u razvoju/odrasli s invaliditetom kroz zajedničku igru, zabavu i druženja nauče samostalno koristiti vodom kao medijem za kretanje. Uz neupitni benifit na motoričkom području, treba istaknuti i pozitivan utjecaj na mentalni i socijalni razvoj osobe – dodaje.


Zašto plivanje?
- Moć terapije u vodi je ta što je zbog svojih fizikalnih svojstava voda nekad jedini medij gdje djeca i mladi s poteškoćama i osobe s invaliditetom mogu osjetiti neovisnost kretanja.Plivanje zapravo spada u prirodni oblik kretanja i predstavlja veoma efikasno sredstvo za jačanje organizma i usmjeravanje pravilnog fizičkog razvoja. U provedbi programa terapijskog plivanja cilj nam je koristiti program Deset točaka Halliwick koncepta. Program Deset točaka razvija sposobnost osobe da samostalno inicira i napravi pokrete i aktivnosti koje mogu biti teške za izvesti izvan bazena. Naglašavamo kao najveću i najbitniju promjenu poboljšanu kvalitetu života najprije korisnika, a potom i njegove obitelji, zatim osjećaj samopouzdanja i važnosti korisnika, postizanje napretka i veće samostalnosti korisnika a samim time i aktivnije i bogatije sudjelovanje u sportskim i svim drugim aktivnostima sa obitelji i sa zajednicom – naglasila je Posarić. - Zahvaljujemo tvrtki JANAF d.d. koja je omogućila provođenje ovog hvalevrijednog projekta i otvorila nove mogućnosti za naše korisnike. Nadamo se nastavku projekta uz potporu ostalih donatora, te da će se prepoznati dobrobit i značajan efekt na poboljšanu kvalitetu života najprije korisnika, a potom i njihovih obitelji, osjećaj samopouzdanja i važnosti korisnika, postizanje napretka i veće samostalnosti, a samim time i aktivnije i bogatije sudjelovanje u sportskim i svim drugim aktivnostima u zajednici – kažu u Udruzi. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani u smjeru Lipovca (130.+500 km). Promet se preusmjerava obilaznim pravcima. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Molimo korisni...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program