Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan prijetio ženi i drugim ukućanima ubojstvom, pucao iz puške...

Sa suprugom je u procesu razvoda braka


U subotu je oko 16 sati u Orehovici umalo došlo do neželjenih posljedica. Naime, 62-godišnjak se dovezao  osobnim automobilom do obiteljske kuće, gdje je pod utjecajem alkohola prijetio ubojstvom 55-godišnjoj supruzi s kojom je u brakorazvodnom postupku, kao i 59-godišnjakinji i 68-godišnjaku. Potom je iz vozila izvadio vatreno oružje i pucao u smjeru dvorišta, nakon čega se vozilom udaljio.

Brzom reakcijom policijskih službenika osobno vozilo 62-godišnjaka je zaustavljeno u Orehovici te je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske, dok ozlijeđenih nije bilo.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga vozila gdje je pronađena i oduzeta puška modela IŽ-27E, 27 komada patrona te oružni listovi na ime 62-godišnjaka. Provedenim alkotestiranjem kod 62-godišnjaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u količini od 2,31 g/kg.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i nasilja u obitelji te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima, osumnjičeni 62-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook