Prethodni članak
Sljedeći članak

U travnju kreće asfaltiranje nerazvrstanih cesta, 70% troškova pokriva Grad, 30% građani

U Pregradi je održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora


U Gradskoj vijećnici u Pregradi održan je sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja i zamjenice Gordane Križanec Ružić s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora grada Pregrade.

Prvom ovogodišnjem sastanku odazvali su se predsjednici svih mjesnih odbora Grada Pregrade, a na dnevnom redu našlo se održavanje nerazvrstanih cesta te asfaltiranje u 2021. godini.

Gradonačelnik Vešligaj obavijestio je sve prisutne kako su Proračunom za 2021. godinu osigurani isti iznosi kao i prošle godine. Također je naglasio da građani i građanke ne moraju plaćati prijevoz kamenog agregata do stambenih objekata već će taj trošak pokriti Grad, a na raspolaganju su i sredstva u iznosu od 10 tisuća kuna za male komunalne akcije.

Što se tiče održavanja nerazvrstanih cesta, ono kreće tijekom ožujka, i to u MO Cigrovec te će se odvijati u skladu s vremenskim prilikama, a završetak proljetnog saniranja planiran je do kraja travnja. Također, krpanje udarnih rupa planirano je krajem 3. mjeseca.

Gradonačelnik je najavio kako je za asfaltiranje nerazvrstanih cesta osigurano 1.785.000,00 kn. Kao i dosad, dio troškova asfaltiranja sufinancirat će građani u visini od 30 posto cijene radova, dok će 70 posto troškova pokriti Grad Pregrada u skladu s Gradskim proračunom za 2021. godinu. Planirani početak radova je početkom travnja, u skladu s vremenskim prilikama. Ove se godine nerazvrstane ceste neće asfaltirati u Cigrovcu i Stipernici, već su u tim mjesnim odborima planirane druge investicije. U Stipernici je tako sanirano krovište na mrtvačnici te su osigurana sredstva za uređenje dječjeg igrališta, dok je u Cigrovcu planirana izgradnja javne rasvjete.

Dodatno, gradonačelnik je najavio kako i ove godine Grad imati namjeru poticati razvoj brdovitih područja pa su tako osigurana sredstva za tu mjeru. Nakon što je prošle godine na ovaj način asfaltirana dionica koja spaja Gornju Plemenšćinu i Brege Kostelske, ove godine u rekonstrukciju ide dionica u Vrhima Pregradskim u duljini od oka 200 metara

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, komunalna redarka Marija Presečki i direktor Niskogradnje Marijan Peer.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook