Prethodni članak
Sljedeći članak

Talijanski veleposlanik kod župana Kolara: 'Italija je naš treći trgovački partner, a ima prostora za napredak u lječilišnom turizmu'

Susjedi smo i kao takvi možemo biti još snažniji, ako ćemo surađivati, napomenuo je NJ/E Pierfrancesca Sacca


Željko Kolar sa suradnicima danas je u nastupni posjet primio veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ/E Pierfrancesca Sacca.

 

Župan Kolar upoznao je veleposlanika s mogućnostima gospodarstva Krapinsko – zagorske županije. – Analizirali smo mogućnosti proširenja suradnje. Niz je tvrtki u Republici Hrvatskoj, pa tako i u Krapinsko – zagorskoj županiji, koje već sudjeluju u robnoj razmjeni, naš uvoz i izvoz u Italiju približno je isti, mi izvozimo robe u vrijednosti usluga 57,6 milijuna eura, a uvozimo 56,5. Italija je po ukupnom prihodu naš treći trgovački partner, a sigurno je da ima prostora za napredak u suradnji u medicinskom odnosno lječilišnom turizmu, jer našu županiju posjeti 2500 do 3000 talijanskih gostiju sa 6500 do 7000 noćenja – istaknuo je Kolar.

Dodao je da su veleposlaniku prezentirane mogućnosti kontinentalnog turizma. - Uvjeren sam da ćemo naći u tome našu nišu. Vidim da je veleposlanik vrlo ambiciozno krenuo u ponovno aktiviranje i motiviranje naših poduzetnika i ministarstava, da čvršće i tješnje surađujemo s talijanskim partnerima. Vjerujem da će se tu uskoro vidjeti rezultati – istaknuo je župan te dodao da će veleposlanik posjetiti dvije firme, Alba Profil u Kumrovcu i AquafilCRO u Oroslavju, gdje postoji talijanski kapital. - Moram pohvaliti obje firme koje izuzetno dobro posluju, a posebno me veseli njihov dobar odnos prema radnicima, što je uvijek najbolja preporuka za bilo kojeg investitora koji dolazi na naše područje – rekao je Kolar te istaklnuo da je današnji sastanak bio tek početak odlične suradnje.

 

Pierfrancesca Sacca zahvalio je županu i suradnicima na toplom prijemu te istaknuo da se raspravljalo o novoj fazi talijansko – hrvatskih odnosa u političkoj, kulturnoj i gospodarskoj sferi. - Italija je važan partner Hrvatskoj i Hrvatska Italiji. Talijanske sjeveroistočne regije su puno bliže Hrvatskoj i Krapinsko – zagorskoj županiji nego druge talijanske regije, pripadamo istom području Europe i i imamo puno prilika za razvijenanje suradnje. Ponosni smo na talijanske investitore i tvrtke u KZŽ. Biti dio europske obitelji znači i financijske izvore, fondove – rekao je Sacca, pohvalivši Poduzetnički centar. – Susjedi smo i kao takvi možemo biti još snažniji, ako ćemo surađivati – napomenuo je Sacca.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook