Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKO VESELJE U ZLATARU: Novi, dograđeni dječji vrtić otvorio svoja vrata mališanima

Danas je simbolično obilježen početak rada dograđenog prostora Dječjeg vrtića i blagoslovljen novi prostor


Veliko veselje obilježilo je ovaj ponedjeljak u gradu Zlataru. Naime, novi, dograđeni prostor zlatarskog Dječjeg vrtića otvorio je vrata i primio svoje mališane, tako da je vrtić počeo s radom u punom sastavu sa 6 odgojnih skupina. Početak rada novodograđenog vrtića simbolično su obilježili gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, zamjenik gradonačelnice Stanko Majdak, ravnateljica vrtića Elvira Sokolić te vlč. Dragutin Cerovečki, koji je blagolsovio novi vrtić.

 

Zaposleni i novi djelatnici
Tako je završena velika i značajna investicija za mlade obitelji, vrijedna 10,5 milijuna kuna, od čega je dobiveno 7,4 milijuna europskih sredstava, dok je 2,8 milijuna kuna Grad izdvojio vlastitih sredstava. - Osim pomoćnog prostora, kako bismo zadovoljili pedagoške standarde, izgrađene su prostorije za 3 odgojne skupine, svaka prostorija ima svoju garderobu i sanitarni čvor, a dograđeni vrtić je spojen sa starom zgradom dječjeg vrtića, pa smo dobili veliki višenamjenski prostor za različite aktivnosti – rekla je gradonačelnica Zlatara. Osim samog vrtića, uređen je i vanjski dio, postavljene sprave, u proljeće se biti posađena trava i potpuno uređen okoliš. U novom prostoru smještene su 3 nove skupine, dvije jasličke i jedna mlađa odgojna skupina, a ukupni kapacitet vrtića je 160 polaznika. Uz ravnateljicu, zaposlena su i 4 nova djelatnika.

 

Adaptacija starog prostora vrtića
- Drago mi je da stvaramo dobre preduvjete za mlade obitelje koje sve više izabiru Zatar za život, bitan nam je dodatan sadržaj, a pogotovo je bitno, što radimo cijelo vrijeme, provođenje projekt Rastimo zajedno, djeca i grad, dio kojeg je i dječji vrtić koji nam je bio nužan, jer je postoala lista čekanja, a sada mže primiti sve svoje mališane – istaknula je grdaonačelnica. Dodaje da se Grad upravo prijavljuje i na natječaj za adaptaciju prostora starog vrtića, gdje će se od bivše kuhinje i kancelarija se stvoriti još prostora za nove grupe u slučaju potrebe, odnosno povećanja broja djece. Napravljen je projekt i troškovnik adaptacije tih prostora.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook