Prethodni članak
Sljedeći članak

Svjetska zdravstvena organizacija: Malo je vjerojatno da je koronavirus potekao iz laboratorija

Tim međunarodnih stručnjaka koji istražuju podrijetlo covida-19 gotovo je odbacio teoriju da virus dolazi iz laboratorija


Peter Ben Embarek, šef misije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), rekao je da je “krajnje nevjerojatno” da je virus procurio iz laboratorija u kineskom gradu Wuhanu. Rekao je da je potrebno više rada kako bi se identificirao izvor virusa, piše BBC.

Wuhan, u kineskoj zapadnoj provinciji Hubei, prvo je mjesto na svijetu u kojemu je identificiran virus, a od tada je u svijetu zabilježeno više od 106 milijuna oboljelih i 2,3 milijuna smrtnih slučajeva.

Stručnjaci vjeruju da je virus vjerojatno potekao iz životinja prije nego što se proširio na ljude, ali nisu sigurni kako. Doktor Embarek rekao je da su dosadašnji podaci ukazivali na “prirodni rezervoar” kod šišmiša, ali da je malo vjerojatno da se to dogodilo u Wuhanu, prenosi N1. 

Liang Wannian, stručnjak kineske zdravstvene komisije, rekao je da je moguće da je covid-19 već cirkulirao u drugim regijama prije nego je otkriven u Wuhanu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook