Prethodni članak
Sljedeći članak

Sustavom odvodnje pokriveno samo sramotnih deset posto

Prošlu je godinu Zagorski vodovod završio s 450.000 kuna u plusu, ali ono što ističe direktor Željko Hren jest da unatoč


Prošlu je godinu Zagorski vodovod završio s 450.000 kuna u plusu, ali ono što ističe direktor Željko Hren jest da unatoč sušnim periodima nije bilo problema s vodopskrbom, kvarovima i potrebnim količinama vode.


Intenzivno se radi na smanjenju dotoka vode iz izvorišta Šibice koje predstavlja najveći trošak u funkcioniranju budući da se voda treba nekoliko puta prepumpavati prije nego što dođe do slavina.

Zbog konfiguracije terena Zagorski vodovod je distributer koji i inače mora graditi velik broj prepumpnih stanica, a po dužini vodovodne mreže na trećem je mjestu u Hrvatskoj.

U sklopu razvojnog projekta vodoopskrbe najznačajnije je za Grad Zabok dovođenje sustava u šire područje grada, gradnja potpuno novog sustava u gospodarskoj zoni što će se napraviti sljedeće godine te nova vodosprema na zabočkoj visinskoj zoni.

U Zagorskom vodovodu vidljivo je i unapređivanje voznog parka. Rečen je samo dio izvješća o poslovanju Zagorskog vodovoda u prošloj godini koje je članovima zabočkog Gradskog poglavarstva iznio direktor Željko Hren, a koje je prihvaćeno, a posebno su pozdravljeni razvojni planovi ovog poduzeća. Uz ostale tu je vrlo važan projekt pripreme za djelatnost odvodnje, za što je Zagorski vodovod već doregistriran.

- Dok u sustavu vodoopskrbe možemo govoriti o 70-postotnoj opskrbljenosti, pokrivenost sustavom odvodnje je samo desetak posto. U tome prednjači Zabok s gradnjom kolektora i stubičko - oroslavsko područje gdje je trenutačno nastupila stagnacija.

Rješenje je u objedinjavanju programa na jednom mjestu i uz podršku Županije i zainteresiranih općina i gradova spremni smo se uhvatiti u koštac i s tim problemom - rekao je direktor Željko Hren.

U Zaboku, pak, kažu da to što su napravili u sustavu odvodnje je premalo, a kako su po tome pri samom vrhu to samo govori kakva je sitaucija u tom segmentu u Zagorju. Kako je zaostatak u sustavu odvodnje u Zagorju evidentan, Grad Zabok pozdravio je ove planove Zagorskog vodovoda koji za to ima potrebnu snagu i sve preduvjete.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook