Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedno tekstilno poduzeće zatvara svoja vrata

Još jedno tekstilno poduzeće u Zagorju zatvara svoja vrata. Platinum d. o. o., koje je djelovalo u Gospodarskoj zoni u S


Još jedno tekstilno poduzeće u Zagorju zatvara svoja vrata. Platinum d. o. o., koje je djelovalo u Gospodarskoj zoni u Svetom Križu Začretju i proizvodilo kupaće kostime za Calzedniju, nakon nekoliko godina neizvjesnosti i loše gospodarske situacije prestaje raditi.


Vlasnica Platinuma Biserka Cvrtila kaže kako je 19. rujna obavijestila radnice da trenutačno nije moguća isplata plaća na što su one odbile dalje raditi.

Istog dana potražile su pomoć sindikata u Krapini. Radnice, njih 23, nisu dobile jednu i pol plaću za kolovoz i polovicu rujna, iskoristile su dio godišnjeg odmora, a nekima nisu podmireni troškovi prijevoza.

Prema riječima voditeljica ureda u Krapini Ane Gregurović sidnikat će poduzeti sve kako bi radnice ostvarile svoja prava. Vlasnica je trebala radnicama osigurati otkazni rok, isplatiti zaostatke i omogućiti im ili platiti neiskorišteni godišnji odmor.

Danas su radnice u sindikat došle s dokumentima, odlukom o izvanrednom otkazu, odjavom mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, poreznom karticom i ostalim. Cijelu priču o nezakonitu otkazu rješavat će i pravna služba Središnjeg sindikata u Zagrebu.

Vlasnica Biserka Cvrtila kaže kako su radnice ispunjavale normu samo 60 posto zadnjih sedam mjeseci te je zbog toga došlo do novčanih teškoća u poslovanju.

Nakon obavijesti da će plaća kasniti, radnice su odbile raditi te nije preostalo drugo nego im uručiti izvanredni otkaz prema kojem nemaju pravo na otkazni rok, a kad je riječ o godišnjim odmorima, uručene su im obavijesti o neiskorištenu dijelu odmora, a islata plaća i prijevoza realizirat će se kad bude novca.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook