Prethodni članak
Sljedeći članak

[SPOT] Ljubav je ljubav, na Valentinovo, prema vršnjacima i kao podrška i putokaz u ponašanju

Učenici Osnovne škole Bedekovčina snimili su spot koji je doista impresivan


Krajem veljače obilježavanju Dan ružičastih majica , kao danu podizanja svijesti o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja uključili su se i učenici i nastavnici Osnovne škole Bedekovčina.
Učenici su informirani da je obilježavanje započelo u Kanadi kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi jer je nosio ružičastu majicu kao podršku kampanji u liječenju svoje teško bolesne majke. Mnogi učenici škole su solidarno s dječakom obukli ružičaste majice i tako izrazili svoj protest protiv vršnjačkog nasilja i podršku nenasilju i međusobnoj toleranciji. Također, Hrvatski sabor je taj dan proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja. Spot kakav se rijetko može vidjeti možete pogledati i OVDJE


‘Naša škola se i ove godine uključila u obilježavanje, pa su učenici/e i učitelji/ce u srijedu, 24. veljače obukli ružičasto u znak podrške svim žrtvama nasilja. Na Satovima razrednog odjela, ali i na satovima drugih predmeta, učitelji/ce su s učenicima proveli aktivnosti s ciljem osvještavanja prisutnosti ovog problema i potrebe da se sustavno i ciljano djeluje na njegovom sprječavanju i ublažavanju, i to krećući od svakog pojedinca ponaosob, uz moto #NasiljePrestajeOvdje. U 7. razredima su provedene radionice stručne službe ''Vršnjačko nasilje – što mogu sam učiniti?''. Također je, kao sinergija različitih umjetničkih izražaja, nastao poticajan video spot Vokalne skupine te učenika 6.c, 7.a i 7.b i njihovih učiteljica: Ivana Tomašković, Ivana Kranjčec i Ljiljana Cvetko, kaže ravnatelj Osnovne škole Bedekovčina, Ivan Paradi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook