Prethodni članak
Sljedeći članak

PRESEDAN? Zatvor u Remetincu je prepun, ali Josip Klemm je u ćeliji sam

Sam u ćeliji, osim Klemma, samo je još bivši premijer Ivo Sanader, piše 24 sata


Josip Klemm je nekoliko dana nakon dolaska u zagrebački zatvor proveo u karanteni kako bi se provjerilo je li možda pozitivan na korona virus. Kada su utvrdili da nije bolestan premjestili u su  ga u ćeliju u kojoj je sam, javljaju 24 sata.

To baš i nije uobičajeno u prepunom Remetincu u kojem nemaju jednokrevetne ćelije i u kojem je trenutačno 800-tinjak pritvorenika i zatvorenika.

Sam je u ćeliji, osim Klemma, samo još bivši premijer Ivo Sanader koji za razliku od Klemma sam šeta i zatvorskim dvorištem.

Klemm dva sata na dan šeta s drugim zatvorenicima. 

Zatvorenike smještaju same u ćelije zbog sigurnosnih razloga, ako se procijeni da bi mogli biti napadnuti jer su se nekome zamjerili dok su bili na slobodi, ili ako im traje kompleksni  sudski postupak.

Tada im u pravilu odobre da budu sami kako bi mogli spremati obranu.

No u Klemmovom slučaj očito je napravljen presedan.

Njega sad čekaju pregledi psihajatra i doktora u Centru za dijagnostiku kako bi odlučili gdje će odslužiti kaznu. 

Bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security pravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog izvlačenja novca iz svoje zaštitarske tvrtke od 2005. do 2007. godine.

Osuđenici za gospodarski kriminal i s malim kaznama u pravilu idu u kaznionice poluotvorenog tipa, primjerice  Lipovicu, Turopolje ili Valturu, a ne u Glinu ili Lepoglavu gdje su smješteni ljudi osuđeni za teža kaznena djela.

Tako da će Klemm vjerojatno najkasnije početkom ožujka već otići iz Remetinca.

Također, nakon što odsluži pola kazne, može tražiti da ga puste na uvjetnu slobodu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook