Prethodni članak
Sljedeći članak

Kafić u Rijeci zabranio ulaz HDZ-ovcima, iz stranke tvrde da je to rasizam

Na facebook stranici riječkog kafića Three Monkeys osvanula je poruka u kojoj su poručili da u kafiću ne žele "članove, glasače i simpatizere HDZ-a", piše Index.


Na facebook stranici riječkog kafića Three Monkeys osvanula je poruka u kojoj su poručili da u kafiću ne žele "članove, glasače i simpatizere HDZ-a", piše Index.

"Povodom nagrade koju nam je uručio naš premijer jer smo bili vrlo disciplinirani i dobri, a ta nagrada je da caffe barovi od ponedjeljka mogu prodavati kavu za van (do sada su mogle pumpe, frizerski saloni, kiosci itd.) imamo zamolbu za sve članove, glasače i simpatizere HDZ-a. Kao krajnji čin poniženja što smo doživjeli od vas, naše vlade i vašeg premijera, molimo v( ne zaslužujete veliko)as da ne dolazite u naš bar jer ovdje niste dobrodošli", počinje objava. 

U nastavku je vlasnik kafića naveo i razloge za ovakav potez. 

"Iz razloga što naš premijer nije bio sposoban braniti mi toliko voljenu domovinu jer je anemičan, a ipak je jako sposoban grčevito braniti tekovine 30-godišnje vladavine HDZ-a  i njegovih pulena. Iz razloga što mi je sustavno i sistematski osiromašena zemlja do te granice da ni najveći optimisti više ne vide izlaz iz ovog stanja. Iz razloga što je krađa svih oblika temeljni cilj većine članova i simpatizera vaše stranke. Namjerno ne navodim imena jer nemamo toliko vremena pa da se netko od ekipe ne osjeti uvrijeđen. Iz razloga što bilo tko, tko ne razmišlja poput vas, je srbočetnik, komunist ili što već. Iz razloga što vrlo stručno i savjesno na pozicije već 30 god. postavljate ljude koji nemaju ali baš nikakve predispozicije za obavljanje istih, ali su podobni", piše on. 

"Ne želim vas blizu svjestan da će ovo moje pismo izazvati vašu reakciju i navalit ćete na mene kao na državnog neprijatelja broj jedan. Koliko ste ih samo imali u svojim redovima? Sanader, Čobanković, general Zagorac, opet poduži popis, stoga neću dalje, ali ovakvi poput mene su najveći problem jer razmišljaju svojom glavom, jel da? Svjestan sam da se neće ništa promijeniti dok mali čovjek ne digne glas i baš zbog toga vas molim da nas zaobiđete. Nismo pristali i nikad nećemo na ovo. Zbog svih kolega koji jesu ili će biti prisiljeni svoje poslove zauvijek zatvoriti, zbog svih suza isplakanih u samoći zbog neizvjesnosti, zbog svog proživljenog straha i poniženja koje ste pružili mom voljen. om narodu i domovini. Bilo je dosta. No pasaran", zaključio je. 

Uslijedila je još jedna objava u kojoj vlasnik izričito daje do znanja da je ovo njegov stav i da stoji iza svake napisane riječi. 

Dragi naši, jučerašnji status ne predstavlja stav osoblja lokala već vlasnika revoltiranog postupanjem vlade i stožera naspram ugostitelja kao i naroda u cjelini. Ja kao vlasnik stojim iza svake riječi napisane, nikako zbog nekog svog interesa, zbog toga što pripadam nekoj drugoj političkoj opciji, već isključivo zbog toga što ne mogu više trpjeti dvostruke standarde i da su u mojoj zemlji neki bitniji od drugih, ali kao što sam već rekao, to je moj osobni stav", navodi se. 

Na ovaj su potez reagirali iz riječkog HDZ-a te poručili da je to rasizam. 

"Danas sam se ipak vrlo neugodno iznenadio kada je jedan poznati riječki kafić na svojim Facebook stranicama objavio proglas kojim moli sve članove, sve simpatizere i glasače HDZ-a da ne dolaze u njihov kafić jer nismo dobrodošli. U njihove razloge ne želim ulaziti, a pogotovo me ne diraju njihove emotivne manipulacije i populističko dociranje. Kolektivna odgovornost bila je tekovina nekog drugog sistema, baš kao i proglasi kojima se neke skupine proglašavaju nepoželjnima. Nažalost, u ovom slučaju se građani Rijeke segregiraju zbog pripadnosti određenoj političkoj opciji što bi se moglo karakterizirati kao RASIZAM", navedeno je u izjavi koju je Indexu proslijedio Josip Ostrogović, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Rijeka. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook