Prethodni članak
Sljedeći članak

OVO JE STVARNO BIZARNO! Muškarac (60) zaradio prijavu jer je lagao da će se ubiti

Sumnja se da je, u večernjim satima, 19. veljače, na širem području Donjeg Miholjca 60-godišnjak telefonom nazvao operativno dežurstvo policije u Osijeku i prijavio da će pokušati samoubojstvo, izašla je interventna policija


Muškarac (60) s područja Donjeg Miholjca dobit će kaznenu prijavu zbog bizarnog čina. Naime, policija sumnja kako je lažno dojavio pokušaj svog samoubojstva!
Sumnja se da je, u večernjim satima, 19. veljače, na širem području Donjeg Miholjca 60-godišnjak telefonom nazvao operativno dežurstvo policije u Osijeku i prijavio da će pokušati samoubojstvo.
Izlaskom na intervenciju policija je utvrdila da je lažno prijavio svoj pokušaj samoubojstva, čime je izazvao postupanje policijskih službenika koje nije bilo nužno niti utemeljeno na stvarnoj potrebi.
Osječko-baranjska policija će nadležnom državnom odvjetništvu 60-godišnjaka kazneno prijaviti zbog lažnog uzbunjivanja.

Iz Policijske uprave Osječko - baranjske mole građane dane dojavljujte neistinite događaje. 'Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.

Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. U protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirali smo više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te smo protiv počinitelja podnijeli kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Stoga apeliramo na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život, poručuju iz te Policijske uprave

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook