Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba radova s ljetne i dječje likovne kolonije

Izložba se može razgledati u Vijećnici Općine Stubičke Toplice


U petak, 15. listopada otvorena je izložba radova sa tradicionalne ljetne Likovne kolonije „Stubaki 2019“ te izložba radova sa 11. dječje Likovne kolonije u organizaciji Društva Naša djeca Stubičke Toplice.

Izložba je organizirana povodom Mjeseca knjige, a u prigodnom programu sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića „Zvirek“, učenici Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice te Tamburaški sastav „Pet za 5“.

Od 2007. godine, kolonija je poprimila međunarodni karakter, jer je uz sudionike iz naše domovine, okupila i umjetnike iz susjedne Bosne, Slovenije i Ukrajine. Sudionici su akademski slikari, kao i slikari amateri, ali ujedno i članovi likovnih sekcija te dolaze iz Varaždina, Čakovca, Ludbrega, Đurđevca, Jastrebarskog, Siska, Slavonskog Broda, Zagreba i Splita.

Kao novost u 2009. godini, u sklopu kolonije organizirana je i 1. dječja likovna kolonija u suradnji sa učenicima i učiteljima osnovne škole.

Zainteresirani posjetitelji na izložbi su mogli pogledati trideset radova sa ovogodišnje kolonije te desetak radova sa Dječje kolonije, na kojoj su sudjelovali DND - ovi Budinščina, Začretje i Bedekovčina te OŠ Oroslavje, DV Zvirek i domaćini DND Stubičke Toplice.

Izložbu radova otvorio je načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, a svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 21. studenog u prostoru Vijećnice Općine Stubičke Toplice, na adresi Viktora Šipeka 16.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook