Prethodni članak
Sljedeći članak

Održane konstituirajuće sjednice Vijeća MO na području Krapine: HDZ ima većinu u 6, a SDP u jednom mjesnom odboru

Mnogi govore da su izbori za Mjesne odbore nepotrebni. No, mislim da se radi upravo o suprotnom jer u Vijećima sjede osobe koje najbolje znaju problematiku svog naselja, svog susjedstva ili pak svoje ulice, rekao je gradonačelnik Zoran Gregurović


Nakon nedavno održanih izbora za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Krapine u srijedu su održane konstituirajuće sjednice svih sedam Vijeća za koja su održani izbori - Donja Šemnica, Škarićevo, Lepajci, Mihaljekov Jarek, Podgora, Krapinski Vidovec i Bobovje.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurević čestitao je svim novoizabranim vijećnicima ističući da su izbori za Vijeća mjesnih odbora najneposredniji izbori gdje građani biraju svoje susjede, poznanike, osobe koje vrlo dobro poznaju i njima daju povjerenje za rješavanje problema u njihovom naselju.

-Mnogi govore da su izbori za Mjesne odbore nepotrebni. No, mislim da se radi upravo o suprotnom jer u Vijećima sjede osobe koje najbolje znaju problematiku svog naselja, svog susjedstva ili pak svoje ulice. Upravo Vijeća mjesnih odbora i izabrani vijećnici spona su između gradske izvršne vlasti i građana te smo upravo na temelju njihovih iskustva i traženja realizirali i riješili brojne probleme u našem gradu na koje su nam ukazali upravo građani preko vijećnika u mjesnim odborima - poručio je Gregurević te je svim Vijećima i vijećnicima poželio uspješan rad uz poruku da su njegova vrata uvijek otvorena.

Podsjetimo. Na nedavnim lokalnim izborima održani su i izbori za sedam Vijeća mjesnih odbora na području Grada Krapine. Od ukupno 41 vijećničkog mjesta koje se biralo u vijećima Mjesnih odbora, HDZ je osvojio 25, SDP 9, Glas 5, HNS 1 i ZS 1. Izbori su provedenim u svim Mjesnim odborima, osim Mjesnog odbora Krapina za kojeg se izbori ne održavaju u isto vrijeme kad i izbori za ostale Mjesne odbore. U Mjesnom odboru Krapina većinu ima HDZ.

Na održanim izborima za Mjesni odbor u Donjoj Šemnici pobjedu je odnijela lista HDZ-a koja u Vijeću ima tri, a lista HNS-GLAS dva mandata. Za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Stjepan Risek.

U Mjesnom odboru Škarićevo HDZ je osvojio svih pet vijećničkih mjesta, a za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Marko Golub.

U Mjesnom odboru Lepajci također je pobijedila lista HDZ-a koja ima četiri mandata. SDP ima dva, a zajednička lista GLAS-Hrvatski laburisti jedan mandat. Za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Petar Valjavec.

U Mihaljekovom Jarku HDZ je osvojio natpolovičnu većinu odnosno četiri mandata dok lista GLAS-Hrvatski laburisti ima tri mandata, a za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Marko Dolovčak.

HDZ ima većinu i u Mjesnom odboru Podgora odnosno četiri od sedam vijećničkih mjesta. SDP ima dva mandata te Zagorska stranka jedan. Predsjednik Mjesnog odbora Podgora je Božo Cerovečki.

U Mjesnom odboru Bobovje HDZ ima većinu sa tri mandata dok je SDP osvojio dva vijećnička mjesta i za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Dragutin Benc.

Jedini mjesni odbor u kojem HDZ nema većinu je onaj u Krapinskom Vidovcu. Tamo je jedan glas više od HDZ osvojila lista SDP-a. S tim je rezultatom ta lista dobila tri, a HDZ dva mandata te je za predsjednika izabran Davor Čavužić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook