Prethodni članak
Sljedeći članak

Na koncerte i utakmice ubuduće s Covid potvrdama

Organizator će morati prijaviti događaj i broj osoba koji očekuje, a posjetitelji će na ulazu morati pokazati covid-potvrdu


Od početka srpnja, kako saznaje Jutarnji list, covid-potvrda više neće biti samo mogućnost, nego uvjet za organizaciju svih većih i rizičnijih evenata.

U međuvremenu, organizatori koncerata, festivala i predstava te sportskih događaja mogu odlučiti organizirati događaje na koje mogu ući samo oni koji su cijepljeni s dvije doze prije najmanje 14 dana, oni koji su preboljeli covid u posljednjih šest mjeseci i osobe koje imaju negativan test na covid, ne stariji od 48 sati. Mogu organizirati događanja i ne provjeravajući covid-status, ali onda moraju primjenjivati sve rigorozne mjere: obavezne maske, razmak, jedan gost na četiri četvorna metra itd.

Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite Jutarnji doznaje da će organizator morati prijaviti događaj i broj osoba koji očekuje, a posjetitelji će na ulazu morati pokazati covid-potvrda ili potvrdu koju su dobili od liječnika, kao i identifikacijski dokument. Kako je riječ o dobrovoljnom odlasku na koncert, posjetitelji dobrovoljno pristaju pokazati dokument, a organizator je dužan to koristiti samo u svrhu prijave nadležnima da provjere status posjetitelja.

Podsjetimo, predsjednik Stožera Davor Božinović pozvao u petak organizatore programa na gradskim trgovima vezano uz početak europskog nogometnog prvenstva da to otkažu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook