Prethodni članak
Sljedeći članak

NIJE PREKINUTA FAŠNIČKA TRADICIJA: Loborska načelnica predala je dva ključa Općine malom načelniku i njegovom zamjeniku

Učenici loborske osnovne škole, Područne škole u Petrovoj Gori i mališani dviju čuvaonica na području Lobora počašćeni su šarenim krafnama


Ne znamo jeste li znali no 'Fašinjek u Loboru' najstariji je u Zagorju. Zato Loborci nisu htjeli prekinuti tradiciju, i unatoč koroni, i uz poštivanje epidemioloških mjera, izvijestili su fašničku zastavu i proglasili Fašničku Republiku.


Već tradicionalno načelnica Lobora Ljubica Jembrih predala je ključeve Općine fašničkom načelniku. Ove godine jedan novitet. Načelnica je predala čak dva ključa. Jedan ključ je od stare zgrade Općine koja se renovira, a drugi otvara nova vrata općine koja će biti obnovljena.
Od danas Loborom vlada mali načelnik Karlo Šember, učenik 1. razreda Osnovne škole Franje Horvata Kiša, dok je njegov zamjenik Florijan Kus, koji je dobio ključeve stare općine i nadgledat će radove.


-Veseli me da je ključeve primio mali načelnik jer su djeca naša budućnost i svi projekti koje realiziramo na području Lobora i koje planiramo realizirati su upravo zbog njih. Na djeci i mladima svijet ostaje – zaključila je Jembrih.


Učenici loborske osnovne škole, Područne škole u Petrovoj gori i mališani dviju čuvaonica na području Lobora počašćeni su šarenim krafnama. Djeca su obećala čuvati općinu, nadgledati radove i veseliti se svakom novom danu. Živjela Fašnička Republika Lobor! - poručili su. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook