Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJBOGATIJE KULTURNO LJETO U ZAGORJU: GFUK po prvi puta u ljetnom terminu

Najpoznatije kazališne kuće i glumačke trupe u Hrvatskoj moći ćete doživjeti u zatvorenim i otvorenim prostorima u novom terminu ovogodišnjeg Festivala


Ovog proljeća, prvog petka nakon Uskrsa, trebalo je početi još jedno 17-todnevno duženje kazališne publike i poznatih imena hrvatskog glumišta. Kako je i naša domovina iz dobro poznatog razloga pandemije uvela opravdane mjere neokupljanja zbog toga odgađa se 14. po redu „GfuK i po Zagorju“. Festival će se po prvi puta održati u svojem ljetnom terminu od 18.6. do 4.7. 2021. Ipak imamo dobre vijesti i s veseljem najavljujemo prolongiranje Festivala za 2 mjeseca. Najbogatije kulturno ljeto u Zagorju uz najpoznatije kazališne kuće i glumačke trupe u Hrvatskoj moći ćete doživjeti u zatvorenim i otvorenim prostorima u novom terminu ovogodišnjeg Festivala.

 

Iza njih je 13 uspješno održanih Glumačkih festivala, a njihovim radom je ostvarena nakana Udruge da Festival prijeđe u tradiciju u trajanju od 3 vikenda u Krapini s gostovanjima više kazališnih naslova po Hrvatskom zagorju. -Prezentirali smo kazališno i glazbeno-scensko stvaralaštvo nastalo pri kazalištima i profesionalnim glumačkim grupama na području našeg kraja proširivši festivalsku aktivnost u proteklih deset godina na ukupno 7 gradova i 32 općine 3 županije koje obuhvaća naša regija dok je Krapina po kojoj je Festival i dobio ime ostala jezgrom kazališnih događanja. Pratite nas na našoj internetskoj stranici www.gfuk.hr te na našem Facebook profilu - poručuju organizatori.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook