Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK STOŽERA: 'Moramo biti posebno oprezni jer novi sojevi zasigurno neće zaobići našu županiju'


Održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite KZŽ. Načelnik stožera Anđelko Ferek - Jambrek je iznio najnovije podatke o koronavirusu našoj županiji. Jučer je evidentirano 12 novooboljelih što čini ukupnih 98 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji je 672 osobe. Hospitalizirano je 40 osoba, u OB Zabok trenutno je 28 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru, a na COVID odjelu u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice nalazi se 12 pacijenata. Prije 7 dana hospitalizirano je bilo 45 osoba i u tom periodu prosječno su bile dvije osobe na respiratoru. U proteklih 24 sata preminula je jedna osoba, načelnik stožera je u ime Stožera izrazio sućut obitelji.

U proteklih 7 dana uzeto je 718 briseva, od kojih je 63 bilo pozitivno, a negativno 655, što daje brojku od 8, 78% pozitivnih u odnosu na broj testiranih. U istom periodu na 100 tisuća stanovnika bilo je pozitivno 55 osoba, što je otprilike 8 novooboljelih dnevno. Po posljednjim podacima HZJZ, Krapinsko - zagorska županija je trenutno na petom mjestu u Hrvatskoj po najboljim brojkama. Načelnik stožera je apelirao na daljnje pridržavanje mjera iako su brojke trenutno u fazi mirovanja, ali s pojavom novih sojeva prijeti nam pojavljivanje takvih slučajeva i u našoj županiji. - Svjedoci smo novih sojeva virusa u Hrvatskoj, zasigurno nas neće to zaobići, ali zato moramo biti oprezni, ljudi se ne smiju opustiti unatoč boljim brojkama koje trenutno imamo - poručio je načelnik stožera.

Što se tiče zaraze koronavirusom u školama, situacija je stabilna i zadovoljavajuća. Trenutno u osnovnim školama je pozitivno dvoje učenika, po jedan iz dva razreda, u samoizolaciji je trenutno 56 osnovnoškolaca. U srednjim školama trenutno nema pozitivnih učenika. Što se tiče djelatnika u školstvu, imamo jednog pozitivnog djelatnika u osnovnim školama, a u srednjim školama nema zabilježenih slučajeva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook