Prethodni članak
Sljedeći članak

NA VESELJE MALIŠANA: Uređeno dječje igralište Kuna-park u Pregradi

Ukupna vrijednost projekta je 505.000,00 kn. Postavljene su nove ljuljačke, penjalica, klackalica, klupa za dojilje, stalak za bicikle, koševi za pseći izmet


Završili su radovi na uređenju dječjeg igrališta Kuna-park u Pregradi. Uz pripremne, geodetske, zemljane i hortikulturalne radove, nabavljene su nove sprave za igru, koje su obradovale djecu. Tako mališani u uređenom parku mogu uživati u ljuljačkama, penjalici, klackalici i drugim sadržajima prilagođenim njihovom uzrastu. Također, postavljena je klupa za dojilje, stalak za bicikle te koševi za pseći izmet.

 

Ukupna vrijednost projekta je 505.000,00 kn, a izvođač radova bio je „Građevinar Hrvoj“ iz Poznanovca izabran temeljem provedenog postupka jednostavne nabave. Stručni nadzor provodio je „Kostelgrad-projekt“. Podsjećamo, Grad Pregrada prijavio je krajem studenog 2018. godine projekt „Rekonstrukcija dječjeg igrališta Kuna-park Pregrada“ na natječaj Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla za tip operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

 

Inicijativa za uređenje Kuna-parka potekla je od Dječjeg gradskog vijeća, a riječ je o igralištu koje kojemu gravitira veliki broj djece jer je smješteno između Dječjeg vrtića Naša radost i OŠ Janka Leskovara zbog čega je Grad Pregrada projekt procijenio prioritetnim. Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane LAG-a, podnesen je Zahtjev za potporu na Natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu tipa operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Temeljem Odluke o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu od 4. prosinca 2019. godine sklopljen je Ugovor o financiranju s APPRRR vrijedan 266.850,00 kn.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook