Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Bačić i gradonačelnik Gregurović u Krapini potpisali važnu Odluku, koja će bitno ubrzati rješavanje imovinsko-pravnih odnosa


Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas je u Gradskoj vijećnici u Krapini održao sastanak sa gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem i suradnicima, a na kojem je i potpisana Odluka o primopredaji predmeta državne imovine na daljnje upravljanje i rješavanje Gradu Krapini.

Tom prilikom ministar Bačić je naglasio kako je kroz poreznu reformu upravljanja državnom imovinom, govorio kako Zakon po kojem građani Krapine, Korčule ili Iloka ne moraju dolaziti u Zagreb da bi rješavali imovinsko – pravne odnose na čestici koja ima desetak kvadrata nije sam po sebi racionalan. ''Najbolje je da se takvi odnosi rješavaju u mjestu gdje se ta čestica i nalazi, jer neće nitko brže od gradonačelnika i njegovih suradnika ažurnije rješavati te imovinsko – pravne odnose, jer je on prije svega prvi zainteresiran, upoznat je sa značajem rješavanja pitanja te nekretnine. To je optimalnije i racionalnije.'' – rekao je Bačić i izrazio svoj stav da je Zakon koji to rješava iznimno dobar. Također dodao je da je ovo prva faza, a bit će ih još. ''U Ministarstvu je prije Nove godine bilo 43600 neriješenih predmeta, 10000 novih na razini godine, pa je to bila jedna od vodilja što smo krenuli u ovaj proces.'' – zaključio je Bačić.

Gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović rekao je kako mu je posebno drago da je u Krapinu stigao potpredsjednik Vlade i ministar Bačić sa suradnicima, i što stupaju na rješavanje ove predmete. ''Moram priznati da što se tiče državne imovine, nekoliko godina smo poticali da se takav zakon donese i preko Udruge gradova, i drago mi je što je taj problem prepoznat, jer ima puno predmeta koji su u Ministarstvu, pa ono nema kapacitet da sve riješi, a isto tako činjenica je da kad se ide u bilo kakve projekte, bitno je imati riješene imovinsko – pravne odnose. Grad ima dosta zahtjeva i predmeta, za grad će taj dio rješavati županije, a mi kao grad preuzimamo predmete za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa od fizičkih ili pravnih osoba sa područja grada. Mislim da će se taj proces na takav način značajno ubrzati, ali da će se te nekretnine i stavljati u funkciju.'' – rekao je Gregurović i još jednom pohvalio donošenje Zakon, ali i zahvalio na razumijevanju i potpredsjedniku Vlade Bačiću i suradnicima, što su krenuli tim korakom. Gregurović je dodao da je grad u ovoj fazi preuzeo četiri predmeta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook