Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan Pregrački fašnik '24


U nedjelju, 11. veljače, na Trgu Gospe Kunagorske, održan je nakon višegodišnje stanke još jedan tradicionalni "Pregrački fašnik", u organizaciji Pučko otvoreno učilište Pregrada i Grada Pregrade.

Tradicionalna fašnička povorka malih i velikih maškara okupila se ispred vatrogasnog doma DVD-a Pregrada, a potom je, predvođena Limenom glazbom Pregrada, prošla ulicom Josipa Karla Tuškana do gradskog trga, gdje su svoje maske imali priliku predstaviti mnoštvu okupljenih građana.

Nakon preuzimanja ključeva grada, koje im je predao gradonačelnik Marko Vešligaj, tročlani je žiri odlučio o najboljim maskama. U kategoriji Vrapčak – mala maskirana skupina ili pojedinac nagradu za prvo mjesto dobio je dvojac „Kauboj i vražica“, drugo je osvojila „Crvenkapica“ s lovcem i vukom, treće mjesto pripalo je skupini „Čistači i šefica“, dok je četvrto mjesto osvojila „Televizija Kolarija“.

U kategoriji velikih maskiranih skupina prvo mjesto osvojila je skupina „Branje grojzdja“, drugi su bili „Mali pozitivci“ i treći „Mažoretkinje i mažoretani", četvrto mjesto otišlo je skupini „Natalitet“. Da bi sve prošlo u što veselijoj atmosferi pobrinuo se voditelj Denis Bosak i glazbeni sastav „Kraljevi Zagorja“, a dobitnicima su predane nagrade te je na kraju, kako je i običaj, zapaljen Fašnik.

Uz zahvale svim sudionicima povorke, sponzorima i svima uključenima u organizaciju Pregračkog fašnika, iz Grada su zaželjeli da se ovakva tradicija nastavi u narednim godinama uz sve veći broj sudionika.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook