Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zagreb odgovara na kritike: Organizacija ispraćaja bila je u skladu s Postupovnikom

Grad Zagreb kao organizator preuzima odgovornost za organiziranje ispraćaja i provedbu svih aktivnosti, govore iz Grada te će podnijeti izvještaj nadležnom Stožeru CZ


Sama organizacija ispraćaja usklađena je sa prethodno donesenim Postupovnikom od strane Zagrebačkog holdinga, podružnice Gradskih groblja, govori u priopćenju Grad Zagreb, nakon što su uslijedile brojne kritike na kršenje epidemioloških mjera na sprovodu Milana Bandića, piše Večernji.hr. U postupovniku su bile donesene sve epidemiološke mjere koje su trebale osigurati sigurnost građana - dezinfekcijska sredstva, zaštitne maske, čak 333 redara, topla voda, ručnici... No, ipak je izostavljena činjenica da je još uvijek, a bila je i u utorak, na snazi mjera kojom je na sprovodima dopušteno okupljanje od najviše 25 ljudi.

- Za provedbu propisanih mjera osigurano je 333 COVID redara. Utrošeno je 50 litara dezinfekcijskih sredstava, pripremljeno 4000 zaštitnih maski od toga više od 1500 maski podijeljeno je na samom ispraćaju, osigurano je više od 500 litara vode, a podijeljeno 160 litara (bočica od 0,5 litara). Broj sudionika na samom ispraćaju je bilo teško pretpostaviti, pa su prethodno učinjene sve potrebne aktivnosti kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika, govore iz Grada te napominju kako nije bilo nijednog incidenta na sprovodu.

- Posjetiteljima koji nisu imali maske iste su dodijeljene od strane COVID redara, nadodaju. Grad Zagreb kao organizator preuzima odgovornost za organiziranje ispraćaja i provedbu svih aktivnosti, govore iz Grada, te će podnijeti izvještaj nadležnom Stožeru CZ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook