Prethodni članak
Sljedeći članak

Nelegalno odlaganje otpada na više lokacija u općini Radoboj

Čuvajmo našu prirodu čistom, odlažući otpad u odgovarajuće spremnike i kontejnere, poziva Općina


Unatoč redovitom odvozu komunalnog otpada koji je organiziran na području općine Radoboj, redovitom godišnjem zbrinjavanju glomaznog otpada, reciklažnom dvorištu koje je svoje radno vrijeme prilagodilo korisnicima, pa radi ponedjeljkom od 10 do 17, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 9 do 16 te subotom od 8 do 13, u posljednje vrijeme Općina Radoboj registrirala je pojavu nelegalnog odlaganja otpada na više lokacija.

Zelena čistka

- Općina Radoboj redovito se svake godine uključivala u akcije „Zelena čistka“ i zajedno s članovima udruga koje djeluju na području općine, uspjeli smo sanirati divlja odlagališta na našem području. Poziv za uključivanje u akciju redovito je upućivan i svim mještanima da se uključe. Nažalost, odaziva nije bilo. Kada bi naši mještani sudjelovali samo u jednoj akciji čišćenja divljeg odlagališta otpada, kada bi ručno izvlačili odbačene auto gume, pelene, dijelove namještaja, shvatili bi koliko štete svojim neodgovornim ponašanjem nanose okolišu u koji to odbacuju. Divlja odlagališta otpada predstavljaju veliku opasnost za okoliš, prvenstveno zbog onečišćenja tla, zraka i voda. Kao mogući izvor zaraza direktno ili indirektno utječu na zdravlje ljudi i ostalih živih organizama, a u ljetnim mjesecima često su i izvor požara. Želimo li na ispravan način postupati s otpadom koji svakodnevno nastaje u našim kućanstvima, moramo ga odvojeno sakupljati, to jest odvojiti otpad prema njegovoj vrsti kako bi se olakšala obrada ili kako bi ga pripremili za daljnje postupke uporabe – upozorava Općina Radoboj.

Za buduće generacije

Općina će se godine uključiti u akciju „Zelena čistka“ te poziva mještane da se aktivno uključe u akciju, i da se sami uvjere u štetu koja nastaje u prirodi nesavjesnim odbacivanjem otpada. - Čuvajmo našu prirodu čistom, odlažući otpad u odgovarajuće spremnike i kontejnere, jer štetu koju činimo prirodi na kraju će platiti generacije iz nas – poziva Općina Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook