Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina sustavno pomaže i financira rad vatrogasaca

Ove godine za je rad dobrovoljnih vatrogasnih društava osigurano 600 tisuća kuna, a nešto više sredstava ove će godine dobiti DVD Donja Šemnica budući da se planira zamjena stolarije i izrada fasade na vatrogasnom domu


Grad Krapina sustavno pomaže i financira rad vatrogasaca na području grada. Svake se godine u proračunu osiguravaju sredstva za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe. Na vatrogasce se uvijek može računati, ne samo kod požara već i kod raznih tehničkih intervencija, kod prometnih nesreća, pa i kod potresa što smo sada i imali priliku vidjeti stoga je gradonačelnik Zoran Gregurović uputio zahvalu svim članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava i zaposlenicima Javne vatrogasne postrojbe jer oni su ti na koje se uistinu uvijek možemo osloniti. Vatrogasci su zasigurno najoperativnija snaga u sustavu zaštite i spašavanja i na njih uvijek možemo računati, uvijek su prvi koji će reagirati i intervenirati u bilo kojoj situaciji kad su ugroženi životi i imovina.

Zaokruženi ciklus uređenja vatrogasnih domova

- Upravo zahvaljujući najvećim dijelom i sredstvima iz gradskog proračuna, ali i predanom radu članova naših vatrogasnih društava koji su uložili i velik broj volonterskih sati te su niz stvari i sami napravili, posljednjih se nekoliko godina dosta ulagalo u vatrogasne domove - ističe gradonačelnik Zoran Gregurović, a nabavljeno je i dosta opreme i vozila. Uređen je vatrogasni dom DVD-a Krapina, a DVD Krapina je nabavilo i novo kombi vozilo te navalno vozilo. DVD Škarićevo sagradilo je novu garažu i uredilo vatrogasni dom. Prošle godine je vatrogasni dom u Lepajcima dobio novu fasadu, a radilo se i na unutarnjem uređenju. Gradski puhački orkestar Krapina ove godine bi trebao dobiti svoj prostor u tom vatrogasnom domu gdje će moći održavati probe. Gradonačelnik Gregurović ističe kako je ove godine za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava osigurano 600 tisuća kuna, a nešto više sredstava ove će godine dobiti DVD Donja Šemnica budući da se planira zamjena stolarije i izrada fasade na njihovom vatrogasnom domu. Nakon toga iduće godine još bi uredili i fasadu na vatrogasnom domu u Krapini, i tako će se, naglašava Gregurović, zaokružiti ciklus uređenja vatrogasnih domova na području grada Krapine.

Ulaganja u vatrogasnu opremu i vozila

DVD Krapina ima tri vozila, navalno vozilo, autocisternu i kombi vozilo, DVD Lepajci ima kombi vozilo i jedan pick-up s visokotlačnim modulom, DVD Škarićevo ima, također, kombi i jedno navalno vozilo kao i DVD Donja Šemnica. Kako je istaknuo gradonačelnik Zoran Gregurović, i iznad minimalnih financijskih standarda iz decentraliziranih funkcija za Javnu vatrogasnu postrojbu se u proračunu Grada osiguravaju dodatna sredstva. Kroz nekoliko prijašnjih nekoliko godina nabavljeno je i novo navalno vozilo, po jedno rabljeno tehničko vozilo i šumsko vozilo, nabavljena je autoljestva i pick-up s visokotlačnim modulom, a u garažu JVP stigli su i autocisterna te još jedan pick-up. Uz to, nabavljena je i punionica za izolacijske aparate te niz druge opreme. - Oni koji su u sustavu zaštite i spašavanja uvijek prvi su dobro opremljeni, a to će se nastaviti i u narednim godinama kako bi sigurnost naših građana digli na još višu razinu - rekao je Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog jakog vjetra promet je dozvoljen samo za osobna vozila: -autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje -autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica -dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program