Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina sustavno pomaže i financira rad vatrogasaca

Ove godine za je rad dobrovoljnih vatrogasnih društava osigurano 600 tisuća kuna, a nešto više sredstava ove će godine dobiti DVD Donja Šemnica budući da se planira zamjena stolarije i izrada fasade na vatrogasnom domu


Grad Krapina sustavno pomaže i financira rad vatrogasaca na području grada. Svake se godine u proračunu osiguravaju sredstva za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javne vatrogasne postrojbe. Na vatrogasce se uvijek može računati, ne samo kod požara već i kod raznih tehničkih intervencija, kod prometnih nesreća, pa i kod potresa što smo sada i imali priliku vidjeti stoga je gradonačelnik Zoran Gregurović uputio zahvalu svim članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava i zaposlenicima Javne vatrogasne postrojbe jer oni su ti na koje se uistinu uvijek možemo osloniti. Vatrogasci su zasigurno najoperativnija snaga u sustavu zaštite i spašavanja i na njih uvijek možemo računati, uvijek su prvi koji će reagirati i intervenirati u bilo kojoj situaciji kad su ugroženi životi i imovina.

Zaokruženi ciklus uređenja vatrogasnih domova

- Upravo zahvaljujući najvećim dijelom i sredstvima iz gradskog proračuna, ali i predanom radu članova naših vatrogasnih društava koji su uložili i velik broj volonterskih sati te su niz stvari i sami napravili, posljednjih se nekoliko godina dosta ulagalo u vatrogasne domove - ističe gradonačelnik Zoran Gregurović, a nabavljeno je i dosta opreme i vozila. Uređen je vatrogasni dom DVD-a Krapina, a DVD Krapina je nabavilo i novo kombi vozilo te navalno vozilo. DVD Škarićevo sagradilo je novu garažu i uredilo vatrogasni dom. Prošle godine je vatrogasni dom u Lepajcima dobio novu fasadu, a radilo se i na unutarnjem uređenju. Gradski puhački orkestar Krapina ove godine bi trebao dobiti svoj prostor u tom vatrogasnom domu gdje će moći održavati probe. Gradonačelnik Gregurović ističe kako je ove godine za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava osigurano 600 tisuća kuna, a nešto više sredstava ove će godine dobiti DVD Donja Šemnica budući da se planira zamjena stolarije i izrada fasade na njihovom vatrogasnom domu. Nakon toga iduće godine još bi uredili i fasadu na vatrogasnom domu u Krapini, i tako će se, naglašava Gregurović, zaokružiti ciklus uređenja vatrogasnih domova na području grada Krapine.

Ulaganja u vatrogasnu opremu i vozila

DVD Krapina ima tri vozila, navalno vozilo, autocisternu i kombi vozilo, DVD Lepajci ima kombi vozilo i jedan pick-up s visokotlačnim modulom, DVD Škarićevo ima, također, kombi i jedno navalno vozilo kao i DVD Donja Šemnica. Kako je istaknuo gradonačelnik Zoran Gregurović, i iznad minimalnih financijskih standarda iz decentraliziranih funkcija za Javnu vatrogasnu postrojbu se u proračunu Grada osiguravaju dodatna sredstva. Kroz nekoliko prijašnjih nekoliko godina nabavljeno je i novo navalno vozilo, po jedno rabljeno tehničko vozilo i šumsko vozilo, nabavljena je autoljestva i pick-up s visokotlačnim modulom, a u garažu JVP stigli su i autocisterna te još jedan pick-up. Uz to, nabavljena je i punionica za izolacijske aparate te niz druge opreme. - Oni koji su u sustavu zaštite i spašavanja uvijek prvi su dobro opremljeni, a to će se nastaviti i u narednim godinama kako bi sigurnost naših građana digli na još višu razinu - rekao je Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook