Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji zabave u KB Dubrava: Svi koji su sudjelovali idu pred pred etičko povjerenstvo

  • Zeljko Lukunic/PIXSELL - Bolnica Dubrava

    Zeljko Lukunic/PIXSELL


Podsjetimo, bolnička zabava u KB-u Dubrava odvijala se u podrumskim prostorijama Hitnog prijema, gdje je bila fizikalna terapija; ondje su se okupile medicinske sestre, tehničari i pomoćno osoblje, jedni nakon završetka dnevne smjene, a drugi uoči noćne. Harmonikaš je, doznajemo od zaposlenika KB-a Dubrava, djelatnik bolnice iz redova pomoćnog osoblja, a jesu li tamburaši njegovi prijatelji svirači ili angažirani na drugi način, to će se tek utvrditi. Veliki sestrinski party u podrumu, gdje nema pacijenata, bio je oproštaj od medicinske sestre koja odlazi iz bolnice i koja je taj dan, po svemu sudeći, odradila posljednju smjenu u COVID bolnici.

Medicinari koji su se na tom oproštaju potpuno raspojasali i hvatajući se u kolo zanemarili ne samo epidemiološke mjere nego i etički kodeks medicinskih sestara, zbog toga će se naći pred Etičkim povjerenstvom Hrvatske komore medicinskih sestara. Komora je osudila neprimjerenu proslavu.

- Takvo ponašanje je potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu. Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastita, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Ovaj događaj baca loše svjetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao, kako tijekom ove epidemije, tako i inače - priopćio je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, dodajući da su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19, kako piše  Večernji.hr.

- Oni mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući se o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB-a Dubrava o navedenom događaju te, nakon što se utvrde sve činjenice, pokrenuti odgovarajući postupak - istaknuo je Gazić.

Sestre i tehničari koji su sudjelovali u proslavi tako će se naći pred Etičkim povjerenstvom Komore. Ondje članovi i članice odgovaraju za lakše i teže povrede u svom radu, a kazne mogu ići od opomene do oduzimanja licencije. Međutim, teško da će zbog toga netko ostati bez posla, u situaciji kad medicinskog osoblja kronično nedostaje. Tulum u podrumu zgrade u kojoj svakodnevno umiru najteži bolesnici od COVID-a krajnje je ružna povreda ljudskih, stručnih, etičkih i moralnih principa. Posebno pogađa ljude koji leže na COVID odjelu u Dubravi i članove njihovih obitelji te građane koji imaju razumijevanja za napore medicinskog osoblja i daju im podršku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti za vožnju povoljni su u cijeloj zemlji. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji tijekom dana mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izv...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program