Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljem program 16. Špancirfesta

U Varaždinu je, na konferenciji za novinare, predstavljen program 16. Špancirfesta - festivala dobrih emocija...

U Varaždinu je, na konferenciji za novinare, predstavljen program 16. Špancirfesta - festivala dobrih emocija.

"Na Špancirfestu nas očekuje 10 dana kvalitetnih programa, dobre zabave i dobrih emocija. Festival će poprimiti drugačiji izgled, podići ćemo kvalitetu izlagačkog prostora te istaknuti estetiku varaždinskih ulica. Cilj nam je povećanje turističkog prometa u Varaždinu pa će se po prvi put ove godine prodavati paket aranžmani u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu",  istaknula je Branka Tropp, direktorica ureda Turističke zajednice grada Varaždina prilikom predstavljanja cjelokupnog programa ovogodišnjeg Špancirfesta u varaždinskom restoranu Zlatna Guska.

"Špancirfest predstavlja Varaždin i Varaždince spojem kreative, kulture, glazbe, gastronomije, enologije te dobrim emocijama. Njegov kulturni, ali i gospodarski utjecaj na grad i regiju je velik. Procjena je da se uloženo u Špancirfest tijekom tih 10 dana vrati barem osam do devet puta, kroz promet kod ugostitelja, trgovaca, a konačnici se puni i proračun grada. Važno je spomenuti i reklamu koju Špancirfest odradi za grad, kao jedan od najvažnijih brandova Varaždina. Ove godine je u prvih šest mjeseci porastao broj dolazaka turista u Varaždin za 15 posto, a broj noćenja je veći za 14 posto u odnosu na isti period prošle godine", rekao je gradonačelnik Varaždina i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina Goran Habuš.

Na konferenciji su se novinarima obratili i predstavnici sponzora Špancirfesta, Petra Košćak Hopwood ispred Vindije, Petra Švarc u ime sponzora piva Pan te Igor Čutuk iz Coca Cole koji su izrazili oduševljenje programom i zadovoljstvo što i ove godine mogu podržati najveći hrvatski festival.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook