Prethodni članak
Sljedeći članak

Štruklijada: Za titulu najboljih štrukli natjecat će se 23 zagorska ugostiteljska objekta

Ove godine za titulu najboljih štrukli natjecat će se predstavnici 23 ugostiteljska objekta s područja Krapinsko-zagorske županije, koji će pripremljene štrukle nuditi posjetiteljima po promotivnim cijenama...

Štruklijada, jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske žzagorska upanije, čiji je cilj promocija i zaštita tradicionalnog zagorskog jela – štrukli, bit će održana Mariji Bistrici u subotu, 12, srpnja 2014. godine,na Trgu pape Ivana Pavla II od 15,00 sati.

Ove godine za titulu najboljih štrukli natjecat će se predstavnici 23 ugostiteljska objekta s područja Krapinsko-zagorske županije, koji će pripremljene štrukle nuditi posjetiteljima po promotivnim cijenama.

Odluku o tome koji su štrukli najbolji donijet će ocjenjivački žiri u sastavu: Branka Kralj, profesorica u Srednjoj školi Zabok, Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje i  ugostitelj Branko Greblički.
 
U sklopu šestog izdanja Štruklijade pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program, u sklopu kojeg će biti održan i kulinarski show u kojem će slovenski i hrvatski sudionici pokazati svoje umijeće u pripremi štrukli.

Sudionice kulinarskog show-a su:
1. Slovenija, Savinjska regija
Marija Prušnik s turistične kmetije Loger v Ljubnem
Anica Levart s turistične kmetije Gačnikov hram, iz Loč pri Konjicah
Marjanca Deželak s ekološke kmetije Primož, iz Debra pri Laškem

2. Hrvatska, Krapinsko-zagorska županija
Vesna Hršak, Petrovsko, osvojeno 1.mjesto na Babičinim kolačima 2014.
Marija Bračević, Petrovsko, osvojeno 2.mjesto na Babičinim kolačima 2014.
Ivanka Hublin, Hrašćina, osvojeno 3.mjesto na Babičinim kolačima 2014.

INFORMACIJE O MANIFESTACIJI

Štruklijada je jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije, zaštićena verbalnim žigom od 2011. godine, koja se održava već šestu godinu zaredom s ciljem promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela - zagorskih štrukli. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je tradicionalnim domaćim štruklima status nematerijalnog kulturnog dobra i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske. Krapinsko-zagorska županija radi i dalje na dobivanju jamstvenog žiga te u konačnici zaštiti geografskog porijekla za zagorske štrukle.

Partneri na projektu te organizatori Štruklijade su Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Zagorska razvojna agencija, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije- Kmetijsko gozdarski zavod Celje i Združenje turističnih kmetij Slovenije, a domaćin Štruklijade je općina Marija Bistrica.

U sklopu Štruklijade održava se i promotivna akcija u 23 zagorska ugostiteljska objekta gdje posjetitelji mogu kušati zagorske štrukle sa sniženom cijenom od 50%. Promotivna akcija traje do 20. srpnja 2014. godine.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook