Prethodni članak
Sljedeći članak

Zdravko Radulović pokrenuo košarkaše Zaboka

Roster naravno još nije zaključen, Zabok je dobro popunjen na vanjskim pozicijama, no valjat će se popuniti na pozicijama četiri i pet, a možda i na poziciji tri


U Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku jučer je obavljena "prozivka", a nakon toga i prvi pripremni trening košarkaša Zaboka za nadolazeću sezonu u HT Premijer ligi. Novom treneru, legendarnom košarkašu Zdravku Raduloviću, odazvali su se sljedeći igrači: kapetan Antonio Črnjević, Ivan Martinko, Franjo Elčić, Vigor Borovčak, Luka Krajinović, te novopridošli: Bruno Levanić-Kutni, Marin Vručinić, Srđan Brocić, Lukša Buljević i Filip Radulović. Opravdano je izostao Andro Antonić. Stručni stožer Radulović je naslijedio od svog prethodnika, Ivana Tomasa, a u njemu će biti pomoćni trener Martin Tuđen, kondicijski trener Nikola Suntešić i fizioterapeut Dejan Lež.


Na samom početku igračima su se obratili sportski direktor Dragutin Črnjević i predsjednik kluba Ozren Hanžek. Nakon toga igračima se obratio Zdravko Radulović koji ih je upoznao s planom priprema. Još danas će imati jedan trening, nedjelja je slobodna, a od ponedjeljka počinje "kreševo" i trenirat će se dva puta dnevno. Od 16.-20. kolovoza košarkaši Zaboka boravit će u Termama Tuhelj, a treninge će se održavati Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, a po potrebi i na sportskim terenima Termi Tuhelj. Po povratku s pripremama odigrat će i prvu utakmicu. Za sada još nisu čvrsto definirani termini pripremnih utakmica, no zna se da će protivnici Zaboka u tom dijelu biti Cedevita (dva puta), Dinamo i Furnir. Sigurno je da će Radulović tražiti još nekoliko pripremnih utakmica jer je puno novih igrača.


-Želim da imate poštovanje kako prema meni, tako i prema svim ljudima koji rade u ovom klubu, kao i jedno prema drugome. Ne želim vidjeti da se međusobno "krivo gledate". Prvo igramo za Zabok, a onda za sebe i za svoj vlastiti napredak. Od mene će te dobivati ogromnu količinu podrške i samopouzdanja, na vama je samo da trenirate i da se profesionalno odnosite prema svojim obavezama. Isto tako želim da na svakom treningu bude i doza fanatizma, jer se bez toga ne može napredovati- obratio se prije treninga svojim igračima Zdravko Radulović.

Roster naravno još nije zaključen, Zabok je dobro popunjen na vanjskim pozicijama, no valjat će se popuniti na pozicijama četiri i pet, a možda i na poziciji tri. Sportski direktor Črnjević je u intenzivnim pregovorima s nekoliko igrača, čija nam imena za sada nije želio otkriti, ali vrlo vjerojatno je da će roster Zaboka već idući tjedan biti bogatiji za dva igrača.


Kondicijski dio treninga odradio je s košarkašima Nikola Suntešić, a onda su Zdravko Radulović i Martin Tuđen odradili i prvi taktičko-tehnički dio treninga. Atmosfera je bila radna i vrlo profesionalna, a novi trener Radulović izuzetno je motiviran za rad, kao i njegova nova momčad.

Još članaka iz "Sport"

Facebook