Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec dočekuje Gaj u utakmici sezone

U subotu nas u Krapini očekuje nogometni spektakl - veliki zagorski derbi u okviru III. HNL-središte


Sutra, u subotu 28.11. s početkom u 14 sati, u Krapini nas očekuje trenutno najveći zagorski derbi. U okviru 17. posljednjeg jesenskog kola snage će odmjeriti domaći Zagorec i Gaj Mače. Bez obzira što je Zagorec kolo prije kraja osigurao jesenski naslov, bit će ovo utakmica sezone. Krapinčani zasigurno žele dokazati ne samo da su najbolji u III. HNL-središte, nego i da su bolji od Gaja, koji trenutno drži treću poziciju. No statistika u službenim utakmicama u posljednje vrijeme Zagorcu ne ide u prilog. Krapinčani su zadnji puta u službenoj utakmici pobijedili Gaj 29.9. 2019. kada su u Maču slavili s 2:1, uz odlučujući pogodak Smrekara. Ove subote od tog će događaja proći 790 dana ili 2 godine i 2 mjeseca. U finalu kupa 17.8.2020. Gaj je u spektakularnoj utakmici slavio s 3:2. Prošle sezone u ligaškom dvoboju u Maču koji je odigran 24.9. Gaj je slavio sa čak 5:1, dok je na proljeće u Krapini u utakmici koja je odigrana 17.4.2012. Gaj slavio s 2:1. Krapinčani su ljetos pred početak prvenstva na krilima Pelka stigli do pobjede u Maču od 2:1. Zagorec je po svemu izraziti favorit, ali neće Krapinčanima biti lako. Gaj će zasigurno učiniti sve da im pokvari slavlje i pokuša zadržati treću poziciju.

- Očekujem dobru utakmicu, lijep nogomet i našu pobjedu što bi bio "šlag na tortu" za našu odličnu jesen. Utakmica će biti teška, ali ja očekujem našu pobjedu kojom bi se dodatno odlijepili na tablici. Dat ćemo sve od sebe da kraj ove sjajne sezone završimo u najboljem tonu, a onda to i dostojno proslavimo - riječi su Damira Milinovića trenera Zagorca.

- Zagorec je veliki favorit kojeg respektiramo. Pokazali su najviše i zasluženo su jesenski prvaci. Mi u posljednje vrijeme igramo toplo-hladno, ali vjerujem da će moji izaći biti izuzetno motivirani u zagorskom derbiju i da možemo iznenaditi u Krapini - izjavio nam je Vladimir Tuweg trener Gaja. Zagorec je dobio bitku za naslov prvaka III. HNL-središte, ostaje nam da u subotu vidimo tko će dobiti "bitku za Zagorje". Iako je pandemija korona virusa u naletu, nadamo se da ćemo u Krapini vidjeti istinski nogometni spektakl uz prisustvo gledatelja, naravno i uz poštivanje svih epidmiološih mjera.

Derbiju mogu prisustvovati navijači s covid potvrdama

Na zahtjev NK Zagorec Stožer civilne zaštite dozvolio da derbiju između Zagorca i Gaja može prisustvovati veći broj navijača nego što to trenutno mjere dozvoljavaju, uz napomenu da svi oni koje žele prisustvovati ovom nogometnom spektaklu moraju posjedovati i prikazati covid potvrdu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook