Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok sutra pred gledateljima dočekuje Sonik Puntamiku

Pred košarkašima Zaboka je još jedan težak zadatak


Pred košarkašima Zaboka je još jedan težak zadatak. U okviru 6. kola HT Premijer lige oni će ugostiti momčad Sonik Puntamike, koja je najugodnije iznenađenje prvenstva i s omjerom od četiri  pobjede i jednog poraza drži visoku četvrtu poziciju. Sasvim zasluženo. Jedini poraz „Puntamičani“ su pretrpjeli u drugom kolu u gostima kod Šibenke. U posljednjem kolu Zadrani su pobijedili favorizirani Split rezultatom 80:77, uz odlična izdanja Tomislava Cvitkovića (26 koševa, 6 skokova) i Lovre Runjića (20 koševa, 5 skokova, 5 asistencija), no i ostatak je momčadi morao dati svoj obol, svatko u skladu sa svojim mogućnostima.

Zabok dočekuje Sonik Punatmiku nakon drame u Čavlama, gdje je nes(p)retno poražen od domaćeg Škrljeva, koje je pokazalo puno više želje i agresivnosti. Da je Zabok odigrao samo jednu od tri prve četvrtine kao posljednju protiv Škrljeva, na kraju bi sigurno slavio. Deset minute dobre igre nije dovoljno za pobjedu. U spomenutoj je utakmici Zabok imao 22 izgubljene lopte, uz  50% slobodna bacanja (10-20). I takav je Zabok bio u „egalu“ sa Šrkljevom, no na takav način sigurno neće biti u „egalu“ sa Sonik Puntamikom, koja je kvalitetniji protivnik. Primarno je smanjiti broj pogrešaka, povećati koncentraciju kod slobodnih bacanja, ali i znatno povećati agresivnost. Put ka pobjedi trebalo bi preslikati iz treće četvrtine protiv Vrijednosnica Osijek.

Unatoč ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji pristup gledateljima bit će dozvoljen, kao i do sada uz striktno poštivanje epidemioloških mjera. U prve dvije utakmice Zabok se pokazao kao uzoran domaćin, pa ne sumnjamo da će i sutra biti tako.

Utakmica 6. kola između Zaboka i Sonik Puntamike igra se sutra, 17. 10. 2020. u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku.

 

Ostali parovi 6. kola:

Šibenka – Furnir

Hermes Analitica – Split

Zadar – Adria Oil Škrljevo

Cibona – Vrijednosnice Osijek

Gorica – Alkar (odgođeno zbog Covida-19 u redovima Gorice)

Još članaka iz "Sport"

Facebook