Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočan Tomek nakon potpisivanja novog ugovora s Dinamom: "Spreman sam se suočiti s novim izazovima"

Veliko priznanje za mladog Zabočana, igrača GNK Dinamo


Foto: Screenshoot GNK Dinamo

Najbolji hrvatski klub, GNK Dinamo Zagreb, pokazao je veliko poštovanje prema svom igraču Franu Tomeku iz Zaboka. Fran je prije dvije godine potpisao četverogodišnji ugovor s "modrima", no čini se da su se u Dinamu ove sezone dodatno uvjerili u njegovu veliku igračku klasu, pa su mu nakon dvije godine ponudili da produži ugovor na dodatnih šest godina, što su on i njegov menadžer, poznati zabočki poduzetnik Darko Tomek, nakon kraćih pregovora i prihvatili.

Zabočki "čarobnjak s loptom" prvi puta je pažnju na sebe skrenuo 2012. godine kada je kao igrač Mladosti krenuo u Zagreb na kamp Barcelone, gdje je proglašen za najboljeg polaznika kampa. Ubrzo nakon toga Fran je zabočke limače zamijenio limačima Intera iz Zaprešića, no ni tamo se nije dugo zadržao jer je skaut služba GNK Dinamo vrlo brzo shvatila o kakvom se talentu radi i dovela ga je u svoje redove. U Dinamu je počeo kao napadač, no vrlo brzo se profilirao u sjajnog veznog igrača jednako dobro raspoloživog kako u obrani, tako i u napadu.

Iako će neki misliti da zvuči pretenciozno, no ako je i jedan polaznik omladinske škole GNK Dinamo podsjećao svojom igrom na Luku Modrića, onda je to u najvećem dijelu Frano Tomek.

Nakon što je bio kapetan juniora, prošle je sezone duboko ukoračio u seniorski nogomet, kao glavni veznjak Dinama II u II. HNL. Dolaskom Damira Krznara njegov talent i rad još više s došli do izražaja, Krznar nam je u jednom razgovoru otkrio da mu Tomek najbolji igrač. Nažalost na utakmici protiv Intera na samom kraju II. HNL Fran je ozlijeđen, no oporavak teče iznad svih očekivanja i Fran bi se vrlo brzo trebao vratiti u puni pogon.

Za prvu momčadi debitirao je u studenom u Nedeljancu i odmah zabio pogodak poslije samo osam minuta igre. Odigrao je i odlično poluvrijeme u pripremnoj utakmici protiv Olimpije, a treći nastup za seniore Dinama ostvario je u humanitarnoj utakmici proti Dynama iz Kijeva, koja je završila rezultatom 2:2.

-Zahvaljujem se svom klubu GNK Dinamo na ukazanoj prilici i produljenju profesionalnog ugovora. Oporavak nakon ozljede ide u odličnom smjeru, te se nadam skorom povratku na teren. Spreman sam se suočiti s novim izazovima. Velika je čast i motivacija potpisati novi ugovor s najvećim hrvatskim klubom. To mi daje dodatnu energiju da nastavim dalje u svojem najboljem izdanju - nije krio zadovoljstvo Fran Tomek koji ističe veliki doprinos i poticaj svoje obitelji, posebno djeda Vjekoslava i tate Ivana, ali i menadžera Darka Tomeka i njegovog sina Marka.

Zadovoljstvo nije krio ni Franov menadžer, Darko Tomek.

Nakon dvanaest godina kontinuiranog  rada, truda i dosljednosti, došli smo do trenutka kada je Fran  svojim talentom i upornošću pokazao nogometnoj struci i nauci da je kvalitetan nogometaš na kojeg se mogu osloniti već u bližoj budućnosti. Potrudit ćemo se opravdati dano povjerenje i biti ustrajni u daljnjem rastu i razvoju. Zahvaljujemo se GNK Dinamo na pruženoj podršci i prepoznavanju igračkih kvaliteta u proteklom periodu. Vjerujem da će se Fran i dalje uspješno dokazivati i dokazati svom klubu da nije pogriješio kad mu je dao takvo povjerenje u vidu novog šestogodišnjeg ugovora - izjavio nam je Darko Tomek.

Višegodišnji ugovor Franu daje veliku sigurnost i mirnoću da dokaže svoju klasu i sigurni smo da će u tome i uspjeti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook