Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan turnir u crvenom tenisu na Vuglec Bregu

Na takvom turniru nema pobjednika, a niti poraženog


U srijedu, 22. lipnja u organizaciji teniskog kluba BK Hornets, održan je turnir u crvenom tenisu za djecu na teniskim terenima popularne turističke destinacije Vuglec Breg. Nastupilo je devetnaestero mališana od kojih su neki prvi puta osjetili natjecanje i igru sa drugom djecom koja nisu iz njihovog kluba. Nastupila su djeca iz zagorskih klubova: Zabok, Krapina, Stubica, Pregrada i BK Hornets. Čak četrnaestero malih sportaša koji su nastupili na turniru trenira ih u sustavu BK Hornets – teniske škola i akademije, a članovi su i klubova TK Pregrada i TK Zagorec Krapina.

Crveni tenis je prva razina ITF-ovog prilagođenog razvojnog programa za djecu „Play and stay“. Treninzi i natjecanja se provode na manjem terenu s nižom mrežom od standarda, loptice su malo veće, ali i mekše, sporije i nižeg odskoka od standardne lopte za čak 75% što omogućava djeci da što prije mogu uspostaviti izmjene udaraca i uživati u igri.

Tako je i sam turnir organiziran kao revijalni, djeca su igrala po skupinama mečeve od 10 poena, a važno je bilo sakupiti čim više poena koji su se zbrajali iz svih mečeva. ''Na takvom turniru nema pobjednika, a niti poraženog u meču, kao niti prvog ili zadnjeg, što omogućava djeci da zavole igru i natjecanje bez pritiska, a roditeljima da ipak sa manje strasti prate mečeve''. – rekao je organizator turnira i trener u BK Hornets Branimir Krmpotić, te nadodao: ''Osim zabave i novih iskustava za djecu, prilikom odabira destinacije za turnir, važno nam je bilo i da postoje sadržaji i za roditelje. Tako je odabran Vuglec Breg kao jedna top destinacija koja svojom ljepotom i kvalitetom usluge pruža mogućnost da djeca i roditelji nakon odigranog turnira produže boravak i naprave jedan lijep nezaboravan izlet. Zahvaljujem se domaćinu na ustupanju teniskih terena, prekrasnom gostoprimstvu i trudu oko pomoći u organizaciji turnira, te najavljujem ubrzo nove akcije za djecu na istoj lokaciji''. – zaključio je Krmpotić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook