Prethodni članak
Sljedeći članak

U Oroslavju počelo Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom. Traje dva dana


Na streljani streljačkog društva „Strijelac“ iz Krušljevog Sela ovog se vikenda održava Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field za kadete i juniore te 1. Kup Grada Oroslavja.

Kako nam je rekao Pero Stojić, direktor ovog natjecanja koje je započelo danas, a završava sutra, a koji je ujedno i predsjednik Svjetske streljačke federacije, na ovom prvenstvu nastupa 13 natjecatelja, među kojima 7 kadeta i 6 juniora. – Među njima ima i iskusnih natjecatelja, koji su do sad već osvajali svjetske medalje u reprezentaciji Hrvatske. Ono što bih želio naglasiti da se danas po prvi puta ovdje u vašem kraju, u Oroslavju, održava Kup Grada Oroslavja i nadamo se da će se on pretvoriti u tradiciju i održavati se redovito svake godine – rekao je Stojić.

Natjecanje je otvorio oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić, bez čije pomoći, kaže Stojić, ne bi bilo ovog natjecanja. – Želim svim natjecatelja puno sportske sreće i čim bolje sportske rezultate i službeno proglašavam Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field za kadete i juniore otvorenim – kratko je rekao Šimunić, nakon što je svim okupljenima izrazio dobrodošlicu.

Inače, organizatori ovog prvenstva su Prvo građansko samostrelsko društvo "Zagreb" i Grad Oroslavje, pokrovitelji su Hrvatski streljački savez i Zagrebački streljački savez, a suorganizatori Turistička zajednica Grada Oroslavja, te streljačka društva „Strijelac“ Krušljevo Selo, „Veliko Trgovišće“ i „Dubrava 1094“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook