Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] U posjeti malim, ali velikim nogometašima koji pišu povijest Velikog Trgovišća

'Mi navijamo za Barcelonu, Real Madrid, Zagorec Krapinu, Juventus, Liverpul i Dinamo Zagreb, ali ne igramo u Dinamu jer nisu dovoljno dobri, kažu Zagići NK Zagorec Veliko Trgovišće, prvaci A sezone 2020./2021.


'Generacija koja je u kategoriji mlađih uzrasta napravila ogroman iskorak u povijesti NK Zagorca VT i ostvarila zaista povijesni rezultat koji će ostati 'negdje' zabilježen i svakako biti poticaj svim sadašnjim i budućim nogometašima, sportašima iz naše i šire sredine na bavljenje sportom!, piše uz fotografiju i naslov PRVACI ZAGIĆI A Sezone 2020./2021. NK Zagorec Veliko Trgovišće, na stranicama tog kluba. A iza prvaka Zagića A skupine sezone 2020./2021. su prekrasni dječaci i djevojčice iz Velikog Trgovišća su sedmo, osmo i devetogodišnjaci: Ivano, Noa, Jan, Bartol, Arian, Borna, Fran, Vid, Jakov,Teo, Josip, Ivan, Matej, Janko, Lovro, Mia, Tija, Katja, Patrik i njihov trener Renato Žavljan koji je odmah u 'ekipu' ubacio vodstvo kluba, sve roditelje i Općinu Veliko Trgovišće jer su po njemu i oni ti koji nose polovicu uspjeha.

Igrači i igračice broje sate do treninga

'Ma, mi se znamo jakooo dugo, dvije, tri, sedam godina! Tia, Katja i Mia vježbaju s nama ali još nisu počele igrati, ali dečki jedva čekaju. Neki timovi već imaju cure u ekipi i igraju utakmice! Borna nam je kapetan! Imamo najviše bodova, pobijedili smo u svim utakmicama i imamo gol razliku 98:8, baš super, lako se zapamti! Najljepše mi je druženje, zabijati golove, kad puste pjesmu 'zabio goool'! Kad pobijedimo slavimo, a Jakov je jednom zabio u četiri sekunde gol, jedan je dodal Borni, Borna je dodao Jakiju...oni su pogriješili, Jaki je uzeo loptu, ali ipak je bilo pet sekundi... Navijamo za Barcelonu, Real Madrid, Zagorec Krapina, Juventus, Liverpul i Dinamo Zagreb. Igrali smo neki za Dinamo, ali više ne jer nisu tolko dobri koliko smo mi dobri. Igrali smo i u Lokomotivi i Inkeru. Svi idemo u školu. Kad je popodne imamo pola sata do treninga i onda dođemo ranije na igralište, a kad je ujutro onda čekamo pet sati! Poslije treninga nas nekad malo bole noge, ali nema veze..., odgovarali su nam ovi genijalci koji doista ispisuju povijest jer osim rezultata, unatrag nekoliko godina oni su ti, zajedno sa svojim trenerom i roditeljima, koji su stvorili prekrasnu sliku mnoštva sretne djece na igralištu NK Zagorec u Velikom Trgovišću. Naravno, svi će biti nogometaši, osim jednog koji će zasigurno biti građevinar. Bar tako su se izjasnili.

Ista ekipa na treningu, utakmici i na rođendanu

Doista, da su najbolji u svojoj ligi i da mogu parirati bilo kojoj ekipi svoje lige svugdje na svijetu govori statistika, a jesu li oni ti koji su talentiraniji, uporniji, snažniji od ostalih ili možda više treniraju pitali smo čovjeka čijom zaslugom po igralištu trče i Mačići za koje još ne postoji ni liga, trenera Renata Žavrljana koji se upravo odigrao posljednju igračku sezonu u seniorima. 'Svi zajedno se druže još od vrtića, sad ih većina ide zajedno u školu i razred. To je jednostavno ekipa ista koju vidite i na rođendanima. Mislim da je najviše to razlog. Oni su uvijek jedan za drugoga, svatko zna kako tko diše i to je najvažnije u cijelom tom sustavu jer nogomet je momčadski sport. Nisu ni viši, ni jači niti više treniraju. Jedino su možda počeli ranije, u mačićima, trenirati. Stvarno jesu posebni. Moramo uzeti u obzir da oni igraju u ligi A gdje igra Krapina koja je niz godina pojam u kvaliteti, radu, selekciji talentiranije djece svog okruženja i županije. Tu je i Zabok, a u posljednje vrijeme i Dubrava Zabočka koja prikuplja kvalitetu, no mi ne selektiramo, tko dođe dobrodošao je!, objasnio nam je trener Renato Žavrljan. Ističe kako su u cijeloj priči roditelji koji su i u samoj upravi kluba jedan od ključnih faktora. 'Da nemam toliku podršku roditelja i Općine, mislim da polovica rezultata ne bi bila moguća. Oni sve organiziraju, uredili su svlačionice, navijači su koji naprave i bakljadu...Zapravo, rezultat je splet okolnosti i splet poklapanja takve generacije. Najvažnije je da se igraju, zabavljaju, da vole doći na igralište. Bitno je da su oni sretni i zadovoljni, a sve ovo ostalo nagrada. A uče i nekim vještinama poput discipline, rada, odgovornosti, a to puno znači njima i mislim da će i roditeljima kad će se vidjeti da su stekli neke dobre radne navike, zadovoljan je, osobito za Zagiće iz Velikog Trgovišća, najbolji trener na svijetu Renato Žavrljan.

Još članaka iz "Sport"

Facebook