Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubici remi u golijadi u Zagrebu

28. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, Zagreb - STUBICA 4:4


Nogometaši Stubice propustili su lijepu priliku vratiti se s punim plijenom iz Zagreba protiv istoimenog četvrtoligaša. Golijada s osam golova završila je remijem. Šteta, Stubica je imala 0:2, 1:3 i 3:4, ali se na kraja morala zadovoljiti samo s bodom.

Bila je to odlična utakmica cijele momčadi, a prednjačio je japanski nogometaš u redovima Stubice, Fujino Kazuya. Već u 3. minuti spomenuti je igrač odlično ušao s lijeve strane u kazneni prostor domaćih, prevario svog čuvara i pucao u bliži kuta vratara Gašparića koji je malo okrznuo loptu, ali ona je završila u mreži za 0:1. U 12. minuti već je 0:2. Nakon centaršuta s desne strane Kazuya je rutinirano po drugi puta spremio loptu u mrežu. Domaći se bude u 25. minuti. Carlos je napravio mali dar-mar na lijevo strani i desnom nogom ubacio za Jurilja koji glavom pogađa za 1:2. Raspoloženi Kazuya je ponovno na sceni u 36. minuti kada odlično ubacuje s lijeve strane, a Mario Landripet pogađa za 1:3. No stečenu prednost Stubičanci su lako ispustili iz ruku do kraja prvog poluvremena. Tako je u 38. minuti Puškarić iskoristio kašnjenje Piričkog, izašao je sam pred Mužinu i rutinirano zabio za 2:3. Isti je igrač u zadnjoj minuti prvog dijela zabio za 3:3 i to glavom nakon ubačaja neugodnog Carlosa.

Novo vodstvo Stubice stiglo je u 70. minuti. Pešec je oštro upalio iz slobodnog udarca s 30 metara, vratar Gašparić nespretno je odbio loptu, a Pirički je iz neposredne blizine spremio loptu u mrežu za 3:4. No tu nije bio kraj. U 77. minuti Stubica je neuspješno pokušala dovesti domaće u poziciju zaleđa, što koristi odlični Puškarić i postiže hat-trick za konačnih 4:4.

Šteta što se Stubica nije ranije probudila, ali treba se boriti do kraja i pokušati ostaviti dobar dojam do kraja prvenstva.

-Sve čestitke mojim igračima na trudu i zalaganju. Dali su sve od sebe. Žao mi je što ranije Stubica nije igrala ovako napadački, mislim da smo se previše branili. No što je tu je. Idemo do kraja prvenstva dati sve od sebe, pa kako bude - riječi su Davora Glavača trenera Stubice.

ZAGREB - STUBICA 4:4 (3:3)

ZAGREB: igralište NK Zagreb, GLEDATELJA: 50, SUCI: Mihaljinec, Tuđa i Kolar.

STRIJELCI: 0:1 Kazuya 3', 0:2 Kazuya 12', 1:2 Jurilj 35', 1:3 Mar. Landripet 36', 2:3 Puškarić 38', 3:3 Puškarić 45', 3:4 Pirički 70', 4:4 Puškarić 77'.

ZAGREB: Gašparić, Zbožil, Banjac (84' Pinchuk), I. Dominiković, Jurilj (67' Buceta), Carlos, Puškarić, Brajković, Ružić, Vinčić, Tarle. TRENER: Dražen Medić

STUBICA: Mužina, Toyoda, Čekolj, Vlahović, Pešec, Stojak, Mar. Landripet, Pirički, Kazuya, Mat. Landripet, Korman (84' Benko). TRENER: Davor Glavač

Još članaka iz "Sport"

Facebook