Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedna važna pobjeda preporođenog Klanjca

28. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, Vojnić '95 - KLANJEC 1:4


Iako je izgledalo da je situacija za Klanjec bezizlazna (posljednje mjesto na tablici i zaostatak od 5 bodova za Stubicom i 7 bodova za Vojnićem) te da je ispadanje iz lige neminovnost, promjenom na klupi Klanjec je počeo igrati, a s igrom su došli i rezultati. Klanjec je uvjerljivo pobijedio Zagreb i  Polet, s Blatom su odigrali neriješeno s tim da su izjednačujući gol dobili u 95. minuti utakmice. Isto tako, u utakmicama koje je Klanjec u međuvremenu gubio izgledao je dobro. Sve to dovelo ih je u situaciju da postanu konkurentni i da opstanak u ligi ne bude nedostižan.

Ključnu utakmicu na tom putu Klanjčani su igrali u Vojniću protiv Vojnića '95 i odigrali su ju odlično, a na kraju su zasluženo slavili s uvjerljivih 4:1.  Vojnić je prije utakmice držao 14. poziciju s bodom više od Klanjca, tako da je, uz preostala dva kola do kraja prvenstva, pred Klanjčanima bio imperativ pobjede i preskakanje na tablici izravnog suparnika u borbi za opstanak. Klanjčane je u Vojniću dočekao težak teren, pune domaće tribine i motivirani domaćin, no Klanjčani nisu podlegli pritisku, iako za njih nije počelo dobro jer su primili gol već u 10. minuti. Naime, domaći su očiglednim prekršajem uzeli loptu na sredini igrališta, dali desno, pri čemu su gosti tražili i prekršaj i zaleđe, no suci su pustili igru, a nakon ubačaja Sušilović pogađa za vodstvo domaćih od 1 : 0. Burni protesti igrača i klupe gostiju izazvali su kraći prekid u kojem je žuti karton dobio trener Klanjčana Robert Petrović. Odmah poslije toga domaći su imali još jednu izglednu situaciju u kojoj nisu dobro reagirali. Nakon toga Klanjec je u potpunosti preuzeo sve konce igre i zagospodario terenom. To je rezultiralo s dva pogotka koja je postigao Biruš u 35. i 37. minuti, kojima je Klanjec preokrenuo rezultat u svoju korist. U 35. minuti Biruš prsima prima odličnu dubinsku loptu K. Pavlinića, izlazi sam pred vratara i smireno pogađa za 1 : 1. U 37. minuti  Bogović daje dugu loptu u prostor koju uzima Biruš i ponovo izlazi sam pred domaćeg vratara i još jednom  rutinirano pogađa za vodstvo Klanjca od 1 : 2. Konačno rješenje utakmice dolazi u 65. minuti. Klanjec ima korner kojeg izvodi Zrnc. Na centaršut najbolje reagira mladi Petrović koji u gužvi odlično skače i pokraj nemoćnog vratara glavom zabija pod prečku, na oduševljenje gostiju i njihovih navijača koji su u velikom broju došli dati podršku svojim dečkima. Točku na i stavlja kapetan I. Petrišić koji u 86. minuti kada na centaršut Zrnca iz slobodnog udarca lijepo glavom zabija za konačnih i zasluženih 1 : 4 Klanjčana. Klanjec je ponovo odigrao čvrstu i organiziranu utakmicu u kojoj je osim četiri postignuta gola imao još  nekoliko izglednih situacija koje nije iskoristio. U izravnom dvoboju za opstanak pokazao je da mu je mjesto u četvrtoligaškoj konkurenciji.

-Zahvaljujem se dečkima na trudu i borbenosti koje su pokazali u ovoj za nas iznimno važnoj utakmici, te im čestitam na ostvarenoj pobjedi. Isto tako zahvaljujem se našim navijačima koji su nas u velikom broju došli podržati i koji su nas cijelo vrijeme zdušno bodrili. Znali smo što nas čeka u ovoj utakmici i bili smo spremni na sve. Nismo podlegli težini utakmice. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Ova pobjeda nam trenutno puno znači, ali ako ju ne potvrdimo u sljedeće dvije utakmice kao da ništa nismo napravili.  Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu jer su nas, unatoč važnosti utakmice, lijepo primili i isto tako ispratili- riječi su Roberta Petrović, trenera i vrijednog radnika ovog kluba, koji je definitivno preporodio ovu momčad.

VOJNIĆ '95 - KLANJEC 1:4 (1:2)

VOJNIĆ: igralište NK Vojnić, GLEDATELJA: 200, SUCI: Vukušić, Baković i Marić.

STRIJELCI: 1:0 Sušilović 10', 1:1 Biruš 35', 1:2 Biruš 37', 1:3 Petrović 65', 1:4 I. Petrišić 86'.

VOJNIĆ '95: Manjerović, Kalem, Joha, Brkić, Ayo, Prpić, Sušilović, Ljevar, Adžaga (54' Horvatin), Stanić, Popovački. TRENER: Marijan Grgić

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović, Petrović (79' F. Petrišić), Brlek, Zrnc, Biruš, Trbušić, K. Pavlinić, Humski (88' Zgorelec), I. Petrišić. TRENER: Robert Petrović

Još članaka iz "Sport"

Facebook