Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovaj 'stroj' ove sezone nitko ne može zaustaviti

1.ŽNL – 19. kolo: Ivančica – Oštrc 6:1


U 19. kolu 1. zagorske lige derbi svih derbija sezone. Vječiti derbi susjeda u ovom trenutku ispao je i kao utakmice vodeće ekipe protiv drugoplasirane. Ivančica je dočekala Oštrc. Dočekala ga je u sjajnom stanju, sa svim proljetnim pobjedama i sa pet bodova prednosti. Bilo je jasno, ako dobije i ovu utakmicu Ivančica će tri kola prije kraja biti samo mali, mini koračić do naslova i plasmana u 4. NL središte skupina A.

Već na odmor Ivančica sa 4:0

Već u 2. minuti prvi pokušaj domaćina. Krunoslav Poljak pucao je iz naleta, malo preko gola. No, i nakon toga Ivančica je stisnula i to vrlo jako. U 4. minuti Josip Kipa puca iskosa s lijeve strane, no od bloka se lopta odbija u korner. Pritisak se nastavlja i dalje. Nakon kornera Lovro Hajdek puca glavom, obrana opet odbija u korner. Već je 5. minuta a Oštrc nije izašao iz obruča. Novi korner i gužva pred golom Krunoslava Škofa. U sredini loptu prima Mario Šumiga, sjajno se gradi i odlaže povratnu malo desno na Hajdeka koji prizemnim udarcem dovodi domaćine u vodstvo. U 8. minuti Kipa odlično puca sa 20 metara, Škof je već svladan ali ga spašava stativa.

U 10. minuti već je 2:0. Duga lopta na David Škvorca na 35 metara, jako loša reakcija obrane gostiju, Škvorc lako dolazi do lopte i gura do samog Šumige, koji izlazi sam na Škofa i lagano plasira pored njega za 2:0. Oštrc je prvi put ozbiljnije došao pred gol domaćina u 21. minuti, no ne i do udarca, jer je nakon ubacivanja s lijeve strane Luka Škvorc odnio loptu s noge Karla Gregurića. U 26. minuti Silvestar Habajec puca za goste iz slobodnjaka sa 25 metara s desne strane ali pogađa živi zid. U 32. minuti D. Škvorc se probio po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor i ubacio pred gol, no Škof je pratio i uhvatio loptu.

U 34. minuti raspoloženi Matija Pezić sačuvao je loptu na lijevoj strani i ubacio na D. Škvorca koji puca glavom malo pored gola. U 37. minuti nova šansa za D. Škvorca, koji se našao u kaznenom prostoru na desnoj strani, dugo je cimao i na kraju pucao pored gola. U 41. minuti Habajec puca sa 25 metara jako iskosa s lijeve strane ali pored gola. U 43. minuti nova nepažnja obrane gostiju, lopta dolazi do Šumige, koji izlazi sam na Škofa, obilazi i njega i lijevom nogom šalje loptu u mrežu za 3:0. No, to nije sve za prvih 45 minuta. Na početku nadoknade po lijevoj strani nezadrživo prodire Hajdek, nitko ga ne može zaustaviti i precizno pogađa kontra malu mrežicu za već 4:0.

Rutinski u nastavku do 6:1

Nastavak je počeo sa dva zicera domaćina, ali propuštena. Prvo je u 46. minuti Šumiga pobjegao obrani i izašao sam na Škofa, koji mu brani udarac, a u 47. minuti Šumiga je podvalio loptu za D. Škvorca, koji se probija po lijevoj strani do gol aut crte i daje na Kipu, koji se samo par metara ne zabija. U 54. minuti Habajec za goste dva puta ubacuje s desne strane, prvo iz skraćenog kornera, a onda i iz kornera, no i dalje nema udarca u okvir gola gostiju. Na drugoj strani u 55. minuti nova velika šansa. Nakon što su gosti naizgled otklonili opasnost Fran Gorupec s desne strane vraća loptu u kazneni prostor, D. Škvorc glavom spušta na suprotnu stranu, a Šumiga pokušava kontrolirati loptu na 5 metara od gola, no u skoku je malo gurnut pa gubi ravnotežu, ali ne dovoljno za kazneni udarac. U 58. minuti Mihael Petrić je malo izmaknuo obrani domaćina, no Matija Nuli istrčava i na 14 metara kupi loptu.

U 60. minuti novi problemi za Oštrc, jer nakon jednog preoštrog starta Danijel Pisk dobiva drugi žuti karton, dakle crveni i mora van igre. Ivančica odmah u 61. minuti podiže na 5:0. Nakon ubacivanja s lijeve strane, pred golom je sam ostao D. Škvorc i sa samo par metara lagano gurnuo loptu u mrežu za 5:0. Malo je ipak nakon toga tempo splasnuo, treneri su obavili i podosta izmjena, pa su šanse malo rjeđe. U 71. minuti Pezić pokušava iz prve nakon jedne odbijene lopte sa 25 metara, ali Škof hvata loptu. U puno je više posla imao Škof u 73. minuti, kada je odlično iz koljena potegnuo mladi Luka Crčić. Lopta je išla pod samu prečko, no Škof je to odbio u korner.

Prvu obranu, ne računajući istrčavanje Nuli je imao u 76. minuti kada je Karlo Sviben pokušao iz slobodnjaka sa 30-tak metara iskosa s lijeve strane, no lagano je uhvatio loptu. No, drugi pokušaj gotovo s istog mjesta, u 81. minuti završio je u mreži. Pucao je Habajec, lopta se odbila pred Nulijem, prevarila ga i otišla u gol, za smanjenje velike prednosti.

U 83. minuti opet se Crčić našao u šansi, uletio je po lijevoj strani u kazneni prostor i pucao iz prve, no Škof je obranio. U 86. minuti nakon ubacivanja s desne strane, Šumiga puca glavom, ali udarac nema jačinu i Škof brani. No, u 90. minuti bio je nemoćan. Šumiga je probio desnu stranu, ubacio pred gol, a Crčić je sa par metara zakucao loptu u gol za konačnih 6:1. Na kraju uvjerljiva pobjeda domaćina u derbiju, koji je ipak protekao u velikoj nadmoći domaćina, koji su tri kola prije kraja stigli na milimetar do naslova, koji i službeno mogu potvrditi u slijedećem kolu. Sasvim zasluženo, sa svih osam pobjeda ovog proljeća. Izgledaju nezaustavljivo i uživat će u zadnja tri kola slaveći naslov, koji im više ne može izmaći. Jednako odlični bili su i domaći navijači, popularni ''Ljigavci'', koji su cijelu utakmicu 'nosili' svoje nogometaše, a ovom su prilikom posvetili i transparent podrške i skandirali jednom od prijatelja Josipu Kuljaku, koji se oporavlja od teške prometne nesreće. I mi mu želimo brz oporavak.

Izjave: Robert Tukač, NK Ivančica: ''Derbi kao i svaki derbi, očekivali smo čvrstu i tvrdu utakmicu, ali odmah smo iz prve šanse zabili gol, pa za par minuta i drugi, a do odmora je bilo i 4:0. Tako da smo više-manje taj derbi rano riješili na svoju stranu i stigli do osme uzastopne pobjede ove polusezone. Čestitam svojim dečkima. Svaka čast i idemo dobiti i ova zadnja tri kola i završiti polusezonu sa svim pobjedama.''

Željko Deak, trener NK Oštrc: ''Sve čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi, kojom su osigurali naslov prvaka. Mi smo danas bili preslabi da bi im se suprotstavili i želim im puno sreće u višem rangu.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook