Prethodni članak
Sljedeći članak

Stubica završila prvenstvo na dvanaestom mjestu

Komentar nastupa NK Stubica u IV. NL-središte skupina A


Nogometaši Stubice završili su prvenstvo u IV. NL-središte skupina A na dvanestom mjestu uz omjer od deset pobjeda, šest remija i četrnaest pobjeda uz gol razliku 55:59. Stubica je imali treći napad lige odmah iza Dinama OO i Brezovice, ali i treću najlošiju obranu odmah iza Slunja i Duga Rese. Zanimljivo je da su u oba djela prvenstva Stubičanci imali omjer od po pet pobjeda, tri remija i sedam poraza, s time da su na jesen imali gol-razliku 25:29, a na proljeće 30:30.

Prvo ime ove momčadi kroz sezonu nedvojbeno je bio Matija Drempetić, koji je s 19 golova bio i treći strijelac lige. Rezultat bio sigurno bio bolji da mu se ranije priključio Nikola Pešec, koji je samo na proljeće postigao 15 od 30 golova Stubice. Ovaj dvojac zaslužio je najviše pažnje, uz povremene bljeskove Roberta Glavača.

Nakon dva teška gostovanja i poraza od Brezovice i Zagreba Stubičanci su pod vodstvom trenera Dražena Kovjanića našli pravi kurs. Možda i najbolju utakmicu odigrali su kod kuće protiv Golubovca koja je završila rezultatom 4:1. Stubičanci su dobro plovili do 23. kola i poraza od prvaka Dinama OO, a onda su u zadnjih osam kola od mogućih 24 osojili samo 5 bodova. Ostat će zapamćen i šokantan poraz od Straže u Humu na Sutli od 6:4, nakon što su u 52. minuti imali vodstvo od 1:4.

Za sada je izvjesno da će Kovjanić i iduće sezone voditi Stubicu, a navijački puk izvojevao je i ostanak najboljeg igrača, Matija Drempetića, koji je već jednom nogom bio u zabočkoj Mladosti, ali će ipak i iduće sezone nositi dres matičnog kluba.

16. kolo: Brezovica - STUBICA 3:1 (Pirički)

17. kolo: Zagreb - STUBICA 2:0

18. kolo: STUBICA - Špansko 3:2 (Drempetić, Pešec, Glavač)

19. kolo: Polet SK - STUBICA 1:3 (Pešec 3)

20. kolo: STUBICA - Golubovec 4:1 (Pešec 2, Drempetić, Vlahović)

21. kolo: Mladost Zabok - STUBICA 0:0

22. kolo: STUBICA - Duga Resa 4:1 (Pešec 4)

23. kolo: Dinamo OO - Stubica 2:1 (Drempetić)

24. kolo: STUBICA  - Klanjec 2:2 (Drempetić, Pešec)

25. kolo: Odra - STUBICA 1:0

26. kolo: STUBICA - Prečko 2:2 (Glavač)

27. kolo: Straža - STUBICA 6:4 (Drempetić, Glavač, Pešec 2)

28. kolo: STUBICA - Slunj 3:0 (Pešec, Glavač, Drempetić)

29. kolo: Blato - STUBICA 5:2 (Drempetić 2)

30. kolo: STUBICA - Tondach 1:2 (Pešec)

 

Klupska lista strijelaca:

19 Matija Drempetić

15 Nikola Pešec

 7 Robert Glavač

 3 Felipe Matheus

 2 Ivan Čekolj

 1 Marko Hegol, Mario Landripet, Mateo Landripet, Jakov Korman, Dario Matuša, Nikola Petir, Valentino Vlahović, Filip Pirički)

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook