Prethodni članak
Sljedeći članak

Strahonja obranio, a Šaban pogodio za zasluženu pobjedu Gaja

U odličnom ambijentu pred osamstotinjak gledatelja u Pregradi je održano finale kupa NS KZŽ


U odličnom ambijentu pred osamstotinjak gledatelja u Pregradi je odražno finale nogometnog kupa NS KZŽ u kojem je Gaj slavio nakon lutrije izvođenja jedanasteraca protiv zabočke Mladosti rezultatom 5:4. Pobjeda Gaja je zaslužena, imali su nogometaši trećeligaši dominaciju u posjedu, no tko zna što bi se dogodilo da je Vojaković pogodio u 66. minuti iz zapravo jedino stoptostotne prilike na utakmici koju mu je priredio na kraju tragičar Krajačić, kojem je sedamnaestodišnji Kristijan Strahonja skinuo ključni jedaneasterac i tako se promovirao u junaka ove utakmice. Posao je završio iskusni Šaban u petoj seriji i slavlje Gaja moglo je početi.

Obje momčadi zaslužuju pohvale za trud i zalaganje, no iskreno malo je bilo dobrog nogometa u Pregradi. Sjajan dekor nije dobio odgovor na travnjaku. Ulog je bio velik i obje momčadi nisu željele puno riskirati. Gaj je imao dominaciju u posjedu, no nije previše reskirao, dok je Mladost stajala i čekala u organiziranom bloku. Prvo kakvu, takvu priliku imao je u 4. minuti Vedriš koji je dobro prošao lijevom stranom, ali završnica je bila loša. Gaj prijeti prvi puta u 12. preko Cvrtile iz kosa, no Mihovilić bez većih problema kroti njegov udarac. Dobru priliku u 22. minuti ima Turk nakon ubačaja Poljaka s desne strane iz slobodnog udarca, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola. Četiri minute kasnije pokušava Starjački na drugoj strani, ali blok Mladosti je siguran. U 39. minuti griješi Tarle, ali poklon ne koristi V. Kotarski i puca preko gola. Posljednji udarac prema vratima uputio je Brlečić u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela iz slobodnog udarca, ali i taj je udarac bio neprecizan.

Prvi udarac u nastavku uputio je iz daljine Kotarski u 52. minuti, no bez prave opasnosti, a minutu kasnije aktivni Krznar puca preko gola. U 59. minuti Poljak ne koristi pogrešku Josipovića i puca preko gola. Mladi Strahonja istaknuo se u 65. minuti kada hrabrim izlaskom spašava veliku pogrešku Josipovića. Minutu kasnije najbolja prilika na utakmici i to za Mladost. S lijeve strane nisku prizemni centaršut uputio je Krajačić, a Vojaković u padu s pet metara udaljenosti puca pokraj gola. Prvi pravi udarac za Gaj uputio je Cvrtila u 71. minuti, n Mihovilić je siguran. Možda i najbolju priliku za Gaj propušta Josipović u 80. minuti, no previše okljeva i s desetak metara udaljenosti puca u blok. Do kraja utakmice nitko nije želio preuzeti rizik, pa je pitanje pobjednika riješilo izvođenje jedanesteraca. U prve četiri serije svi su bili sigurni, jedino je Mihovilić pročitao udarac Brlečića odmah u prvoj seriji, no on je bio toliko precizan da je pogodio cilj. Ključna je bila peta serija u kojoj je mladih Strahonja pročitao namjeru iskusnog Krajačića, bacio se u lijevu stranu i obranio njegov udarac. Rutineri poput Šabana ne propuštaju takve prilike i najbolji strijelac Gaja u ovoj sezoni sigurno je pogodio za konačnih 4:5 i veliko i zasluženo slavlje Gaja, koji je naslovom osvajača kupa spasio sezonu. No čestitke zaslužuju i nogometaši Mladosti i njihov mladi strateg Zubić. Hrabro su se borili, ali i ovako destkovani Gaj bez Sambola, Vukadina, Haramusteka  i Bobinca ipak je kvalitetniji protivnik.

Medalje i pehare dijelili su župan KZŽ Željko Kolar i predjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš-Krojf. NK Pregrada sve čestitke za organizaciju.

Navijači jedne i druge momčadi stvorili su fantastičan dekor,  a posebno je bilo dirljivo kada su navijači Mladosti skandirali "Mika, Mika", što je nadimak tragičara Krajačića i tako mu dali potporu. S druge strane veselju navijača Gaj nije bilo kraja. Momčadi su se na trofejnoj bini pridružili i navijači, ali i članovi omladinskog pogona čijoj radosti nije bilo kraja.

MLADOST ZABOK - GAJ MAČE 4:5 p (0:0, 0:0)

PREGRADA: igralište NK Pregrada, GLEDATELJA: 800, SUCI: Fotivec (Špičkovina), Petriško (D. Stubica), Sumpor (G. Stubica), 4. SUDAC: Filip Meglić (K. Toplice), DELEGAT: Kesak (Zabok), PRVI DODATNI SUDAC: Komorski (M. Orehovečki), DRUGI DODATNI SUDAC: Vincelj (Pregrada), KONTROLOR SUĐENJA: Bedeniković (Zabok).

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš, Kotarski, Šoštar, Turk, Vojaković, Iskrić (58' Tumpić), Tarle, Poljak, Bezjak (46' Koletić, 86' Tisanić), Hrastinski (65' Krajačić). TRENER: Ivan Zubić

GAJ MAČE: Strahonja, Deak, Brlečić, Postonjski, Starjački (51' Josipović), Mi. Benčić (51' Šaban), Krznar (89' Ma. Benčić), Hadžić, Krpanec, Cvrtila (83' Šinko), Kotarski. TRENER: Franjo Pužin

JEDANAESTERCI: 1:0 Poljak, 1:1 Brlečić, 2:1 Vedriš, 2:2 Deak, 3:2 Turk, 3:3 Ma. Benčić, 4:3 Mihovilić, 4:4 Josipović, Krajačić - Strahonja brani, 4:5 Šaban.

IZJAVE

Ivan Zubić, trener Mladosti:"Penali nisu lutrija, penali su vještina. Mi jednostvno nismo zadržali koncentraciju do kraja. Čestitam momčadi Gaja na zasluženom naslovu osvajača kupa, bili su bolji u finalu. Čestitam i svojim dečkima, jednostavno teret finala bio je preveliki. Imali smo dobru sezonu i idemo dalje".

Franjo Pužin, trener Gaja:"Bila je to jedna partija šaha. Mladost je stajala čvrsto u bloku, a mi nismo srljali već smo igrali strpljivo. Na kraju otišlo je na jedanasterce gdje su moji igrači bilo koncetriraniji i smireniji i na kraju smo zasluženo osvojili kup".

Stjepan Poljak, kapetan Mladosti:"Cijelu utakmicu Gaj je imao dominaciju u posjedu. Mi smo imali neke svoje prilike, ali ih nismo iskoristili. Mislim da smo dobro parirali u finalu s obzirom na njihvu kvalitetu. Pokazali smo da smo zaslužili ovo finale, svojim dobrim igrama. Penali su uvijek lutrija. Malo smo tužni, ali moramo se dići i pokušati osvojiti kup iduće godine".

Dino Postonjski, kapetan Gaja:"Čvrsta i tvrda utakmica, Mladost je pružila odličan otpor i ja im čestitam na tome. Mislim da smo ipak pokazali da smo bolja momčad, bili smo prisebni kod izvođenja jedanaesterca i na kraju smo zasluženo slavili".

Kristijan Strahonja, vratar Gaja:"Imali smo dominaciju, ali nismo ju uspjeli materijalizirati. Presudili su penali gdje smo bili mirniji. Prije nego je Krajačić pucao odlučio sam se za lijevu stranu i pogodio sam. Presretan sam, imam 17 godina i osvojio sam kup. Osjećaj je fenomenalan. Sve čestitke mojim sugiračima".

Još članaka iz "Sport"

Facebook