Prethodni članak
Sljedeći članak

Srcem do pobjede!

U 20. Kolu druge NL Zagorec ugostio Zrinski Jurjevac


U 20. kolu Druge SuperSport NL krapinski Zagorec ugostio je trećeplasirani Zrinski iz Jurjevca i nakon velike borbe gdje su svi igrači krapinskog kluba „ostavili srce“ na terenu upisao je vrlo važna tri boda pobijedivši 1:0.

Ova pobjeda dobiva na posebnoj težini znajući što je sve prethodilo ovoj prvenstvenoj utakmici. Naime, gotovo cijeli tjedan na terenima kluba moglo se vidjeti pet do šest igrača koji su trenirali dok su se ostali kod kuće borili sa virusom koji je poharao Zagorčevu svlačionicu te je situacija bila izuzetno teška te je klub od HNS - a zatražio odgodu utakmice na koju HNS nije pristao tražeći od kluba slijedeće, kako između ostalog, stoji u dopisu: „ Poštovani, zahvaljujem na poslanoj dokumentaciji. Obzirom da se prema tvrdnji kluba radi o zdravstvenom razlogu  otkazivanju službene utakmice, molim Vas da dostavite medicinsku dokumentaciju (preglede u bolnici, laboratorijske nalaze, RTG snimke itd.) ovisno o kojoj se bolesti radi i na temelju čega je igrač spriječen igrati nogomet kako bi mogli otvoriti predmet i očitovati se o istom. Ispričnica liječnika obiteljske medicine nije dostatna dokumentacija prema kojoj bi se mogla odgoditi utakmica…. U potpisu dr.sc. Tomislav Vlahović voditelj zdravstvene službe HNS-a“.

Zaista ne mogu vjerovati – 14 bolesnih igrača koji su se „rušili“ iz dana u dan prema dopisu morali su to predvidjeti da bi otišli na vrijeme u laboratorij, RTG, bolnicu itd. jer poznavajući naše zdravstvo najvjerojatnije su morali predvidjeti desetak dana ranije da će biti bolesni a ako tome dodam da je ovo treći rang nogometa i da sigurno niti jedan klub tog ranga nema u svom sastavu liječničku ordinaciju koja bi mogla promptno reagirati i zadovoljiti zahtjeve HNS-a onda je apsurdno igrati takovu utakmicu jer se u opasnosti dovede ti mladi igrači. Dodamo li tome da zbog crvenog kartona nije igrao niti Harrison Zagorec je trebao igrati osjetno oslabljen.

Ipak - Zagorec je igrao !

Dečki su izašli na teren predvođeni svojim trenerima – Pericom Vidakom i Kristijanom Mitrečićem koji su također bili zaraženi i još jesu virusom – i pokazali da kada igraju srcem, borbom, htijenjem uvijek se može do pozitivnog rezultata jer kada si u takovoj situaciji i Fortuna Sreće je na tvojoj strani.

Sve je počelo u mirnom tonu – mala dominacija Zagorca a onda se dogodila 12. minuta. Krznarić je povukao loptu iz svoje polovice terena i krenuo prema protivničkom golu da bi nakon što je došao do šesnaesterca „gurnuo“ loptu prema mladom  Stiperskom koji je manirom vrsnog strijelca matirao nemoćnog Stanića.

Gol je izazvao erupciju oduševljenja navijača Zagora koji su znali u kakvim se okolnostima njihov klub pripremao za vrlo važnu utakmicu jer tri boda u ovoj utakmici nakon jednog osvojenog u Bjelovaru donosio je puno u trci za ostankom u ligi.

Nakon postignutog gola Zagorec je nastavio mirno i sigurno držati igru u svojim nogama da bi u 35. minuti nakon jednog starta Čondrić morao put svlačionice dobivši crveni karton. U slijedećih 60 minuta, igralo se pet minuta nadoknade, Zagorec je morao igrati sa igračem manje što je Zrinski dobro iskoristio i od tog trenutka preuzeo inicijativu stalno prijetivši golmanu Bručiju koji je odlično branio a puno su tu napravili i ostali igrači – neću nabrajati jer morao bi nabrojiti sve igrače Zagorca koji su izašli na teren.

Ovo je bila utakmica u kojoj je pobjedu donijelo hrabro i neustrašivo srce igrača Zagorca koje su uspješno pripremili njihovi treneri – Vidak i Mitrečić tako da je zaista lijepo bilo vidjeti semafor na kojem je pisalo Zagorec 1. Zrinski 0.

Slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra u Čakovcu, 1. travnja u 16,30 sati, protiv Međimurja.

Zagorec – Zrinski Jurjevac 1:0 (1:0)

KRAPINA Stadion ŠRC Podgora. Gledatelja: 150. Sudac. Ivana Martinčić ( Koprivnica ). Pomoćnici: Sanja Rođak Karšić ( Podravske Sesvete ); Ivona Pejić ( Zagreb ). Četvrti sudac: Marko Cestarić ( Sisak ).  Delegat: Dino  Jambrović ( Čakovec ).

STRIJELCI: 1:0 Stiperski 12'.

ZAGOREC: Bruči 7,5 ; - Cruce - Corcy 7; Junior 7; Čondrić 6 ; -  Krznarić 7,5; Dunić 7,5 (90. Kovačić - );  Landripet 7; Topolovec 7; Kanceljak 7 ( 46. Barišić 6,5; 90. Orlović - ); -  Stiperski 7,5 (71. Jug - ); Christian 7 ( 71. Bračević - ). Trener: Perica Vidak 7,5.

ZRINSKI JURJEVAC: Stanić 6; – Matković 6 (76. Jajalo - ); Čubel 6; Salapić 6; Tadić 6; - Korov 5,5 ( 63. Hajnal 5,5); Raguž 5,5 ( 83. Vrdoljak - ); Horvat 6 ( 63. Matar 5,5); Pejić 5,5; - Šilić 5 (76. Kuprešak - ); Jelavić 5.  Trener: Antun Labak 6.

Žuti kartoni: Zagorec: Dunić 22'; Christian 70' .

                           Zrinski Jurjevac: Matković 24'; Tadić 57'; Miletć 67': Budiša ( pomoćni trener ) 21' .

Crveni kartoni: Čondrić 35'.                                                                                    

Igrač utakmice: Mateo Dunić ( Zagorec ).

Još članaka iz "Sport"

Facebook