Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajno „Štefanje“ na malonogometnom turniru „Zagorska zipka“

McClean 1, Wildschweine, Bio Vet i Štefan Kumrovec izborili polufinale turnira „Zagorska zipka“


Tristotinjak gledatelja koje je odlučilo „Štefanje“ provesti na malonogometnom turniru „Zagorska zipka“ imalo je što za vidjeti. Pretposljednji dan turnira otvoren je zaostalom utakmicom osmine finala Dimnjačarstvo Sopot – Caffe bar Lug&TG Lež. Iako je Dimnjačarstvo Sopot slovila i za favorita cijelog turnira, „klinci“ iz Caffe bara Lug&TG Lež umalo su napravili najveće iznenađenje turnira. U regularnom dijelu bilo je 3:3, a onda je u izvođenju penala presudilo iskustvo momčadi Dimnjačarstvo Sopot koje je otišlo dalje nakon boljeg izvođenja penala.

Nakon toga krenulo je četvrtfinale. Perfa je odlično počela i povela protiv momčadi McClean 1, ali do poluvremena su Bobeki i društvo već vodili sa 4:1. McClean 1 je na kraju i više nego uvjerljivo slavio rezultatom 7:3. Momčad je to koja ne igra s klasičnim vratarem, već tu ulogu odlično preuzima igrač Matija Bobek uz njega Dario Bobek postigao je hat-trick, a nas je potezima najviše oduševio Darko Jagić.

Malo iznenađenje dogodilo se u utakmici CB Bull – Wildschweine koja je završila rezultatom 1:4. Klanjčani su igrali, a Zabočani čekali i zabijali. Posebno je u momčadi Wildschweine bio raspoložen sjajni Vid Kotarski koji je postigao hat-trick, dok je njegov brat Vinko postigao jedan pogodak. Klanjčani su nakon utakmice bili iznimno razočarani, no ova je mlada momčad puna potencijala i samo treba ostati na okupu, pa ćemo od njih već u bližoj budućnosti moći očekivati puno dobrih stvari.

Očekivala se zanimljiva utakmica u trećem četvrtfinalu između momčadi McClean 2 i Bio Vet, no Bio Vet je zasluženo uvjerljivo slavio rezultatom 6:2. U zadnjoj minuti prvog dijela Pušec je nakon šestog akumuliranog prekršaja obranio udarac Badrova, da bi se na odmor otišlo rezultatom 0:1, nakon pogotka Šoštarića na asistenciju Drempetića. Tračak nade McCleanu 2 donio je lijepim pogotkom za 1:1 početkom nastavka Badrov. No odmah mu je lijepom solo-akcijom za 1:2 uzvratio Korman, da bi Drempetić sredinom drugog dijela u samo minutu postigao dva pogotka i na semaforu je stajalo 1:4. Probao je McClean 2 zadnjih sedam minuta s Caparom kao igračem-vratarom, ali to nije donijelo ploda. Što više Šoštarić je svojim drugim pogotkom povisio na 1:5, a nakon njega se u strijelce upisao i vratar Pušec koji je rukom savladao Capara za 1:6. Florian Videk s druge je strane postavio konačnih 2:6.

Posljednja utakmica dana između momčadi Štefan i Dimnjačarstvo Sopot bila je i najbolja utakmica dosadašnjeg tijeka turnira. Puno sjajnih igrača s jedne i druge strane, igralo se brzo i atraktivno, a vratari Malarić i Budimir odlično su čuvali svoja vrata. Sve je mirisalo da će utakmica završiti bez golova, a onda je pet minuta prije kraja s desetak metara odlično opalio odlični Leljak i doveo Štefan u vodstvo od 1:0. Već u idućem napadu poentirao je za 2:0 Danijel Vincelj, pa je Dimnjačarstvo Sopot zadnje četiri minute pokušalo s Vidičekom na poziciji igrača-vratara. „Dimnjačari“ nisu uspjeli preokrenuti, tračak nade autogolom im je donio 36 sekundi prije kraja autogolom za 2:1 Hanžek, no bilo je premalo vremena za barem izjednačujući pogodak i penale. Štefan je na kraju zasluženo slavio, a s klupe je imao i podršku igrača Dinama, Petra Bočkaja.

Zipka se ponovno „jako zaljuljala“, mali nogomet u četvrtfinalu bio je odličan, a sigurni smo da nas u petak 30.12. očekuje i još bolji finalni dan. Snage će odmjeriti McClean 1 – Wildschweine i Bio Vet – Štefan Kumrovec. Termini još uvijek nisu poznati, no finalni dan trebao bi početi u 18 sati.
„Zabočki lavovi“ postavili su visok standard organizacije, a u cijeli sjajnu atmosferu oko turnira odlično su se uklopili i suci.

Rezultati
Zaostala utakmica osmine finala:
Dimnjačarstvo Sopot – Caffe bar Lug&TG Lež 5:3 p (3:3) (Kolar, Kunštek 2/Škrlec Tumpić 2)

Četvrtfinale:
McClean Špičkovina 1 – Perfa 7:3 (Jagić 2, D. Bobek 3, Kanceljak, Frančina/Jurina, Frtalj, Horvat)
Caffe bar Bull – Wildschweine 1:4 (Grozdek/Vid Kotarski 3, Vinko Kotarski)
McClean Špičkovina 2 – Bio Vet 2:6 (Badrov, F. Videk/Šoštarić 2, Korman, Drempetić 2, Pušec)
Štefan Kumrovec –Dimnjačarstvo Sopot 2:0 (Leljak, D. Vincelj)

Još članaka iz "Sport"

Facebook