Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar DZ odigrao tri pripremne utakmice


Iza Rudara DZ su tri tjedna priprema u kojem su odigran i tri pripremne utakmice. Rudar DZ bio je bolji od Pregrade s 3:2 i Zelengaja sa 4:2, dok je u posljednjem pripremnom ogledu poražen od trećeligaša Bistre rezultatom 2:0.

Trener Tomica Vincelj otkrio nam je da je momčad pretrpjele minimalne promjene. Abraham je otišao u Solin, a Ibrahim u Bistru, dok je iz HAŠK-a 1903 stigao desni bočni Bartol Ilakovac, a iz Prečkog Koreanac s američkom putovnicom Solomon Cho koji pokriva poziciju napadača, a od tri postignuta pogotka u jesenskom dijelu jedan je postigao upravao svom  novom klubu.

Vincelj nam govori da odaziv na treninge i nije najbolji, ali isto tako da je angažman na svakom treningu maksimalan od strane igrača koji su prisutni. Do početka sezone i prve službene utakmice protiv Španskog koje se znatno ojačalo ostala su dva tjedna. Iduću nedjelju Rudar DZ odigrat će „generalku“ protiv Inkopa. Zbog ozljede s treninga je odsutan kapetan Cujzek, a treneru Vincelju određeni problem stvara i činjenica da protiv Španskog zbog tri žuta kartona neće moći nastupiti standardni prvotimci Batinić i Tomek. No unatoč tome Rudar DZ neće put Španskog s „bijelom zastavom“.

Nakon prvog dijela prvenstva Rudar DZ je jedanaesti sa 16 bodova, no od osmog ga mjesta dijele samo tri boda. To je i nekakav osonovni cilj što prije doći u gornji dio ljestvice i sigurno prebroditi proljeće, te sačuvati četveroligaški status za koji ova momčad ima potencijal.

Još članaka iz "Sport"

Facebook